Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Toppviner på rekke og rad

Tekst

Sjelden er så mange legendariske hvitviner blitt lansert på én dag.

Sjeldent godt.Høydepunktene står i kø i Polets slipp av hvitviner fra Italia og Chablis. Foto: Luca Kleve-Ruud

Sjeldent godt.Høydepunktene står i kø i Polets slipp av hvitviner fra Italia og Chablis. Foto: Luca Kleve-Ruud

Kommende torsdag slipper Polets spesial­butikker 21.900 flasker, fordelt på 203 forskjellige hvitviner fra Italia og fra Chablis.

Rødvinslandet Italia har hatt en kvalitetsrevolusjon når det gjelder hvitvin det siste tiåret. Og spesialbutikkenes italienske, hvite nyheter viser tydelig hva Polet har vært på jakt etter i denne runden. Konsentrerte og tørre viner med kjølig fruktkarakter, samt en ofte saltpreget mineralitet. Selv om noen av vinene er kostbare, er utvalget et gledelig tilskudd til et marked dominert av hvite viner fra Frankrike og Tyskland.

klassikere

Fra Chablis kommer det viner fra noen av områdets beste aller beste produsenter, som vanligvis er svært vanskelig å finne. Vinene fra produsenter som Raveneau og Dauvissat er i tillegg svært hyggelig priset, sammenlignet med resten av verden.

De fleste vinene kommer fra den fantastiske 2014-årgangen, ispedd litt fra 2013 og 2012. Fra førstnevnte årgang leverer William Fèvre, Droin og Dampt raffinerte og klassiske viner som er verd å trekke frem.

Saken fortsetter under annonsen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.