Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kontrastfulle toskanere

Tekst
Sommeren 2009 var så varm i Toscana at noen av druene ble stekt på druerankene. Foto: Gunnar Blöndal

Sommeren 2009 var så varm i Toscana at noen av druene ble stekt på druerankene. Foto: Gunnar Blöndal

Toskanske toppviner imponerer i en laber årgang.

2009 er en årgang full av kontraster i Toscana. En kald og våt vinter ble etterfulgt av en varm og tidlig vår samt en svært varm, lang sommer – en vekstsesong som ifølge flere produsenter ga en av de beste årgangene i Toscana. Det eneste problemet var mangel på vann før innhøstingen, som førte til at flere vinmarker tørket inn. Verst var det i Maremma, mens det var kjøligst i Chianti Classico.

Ikke alle produsentene laget toppviner i denne årgangen, og de som gjorde det valgte bare de beste druene.

Dette er heller ikke den mest lagringsvennlige årgangen, og de fleste vinene har allerede kommet over kneiken. De aller fleste vinene bør nytes før 2008 og 2010.

Mestertakter fra prinsessen i Chianti

Igjen er dette en årgang hvor man velger produsent først, og deretter årgang. Nå er flere av de fremragende produsentenes toppviner fra årgangen tilgjengelige på Polets bestillingsutvalg. Blant dem er det Lisini og Castell'in Villa som imponerer mest.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.