Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hvitvinene du burde fylle kjøleskapet med i høst

Tekst
Man antar at rislingens opprinnelsesland er Tyskland, selv om den i dag finnes over hele den vindyrkende verden. Foto: Hampus Lundgren.

Man antar at rislingens opprinnelsesland er Tyskland, selv om den i dag finnes over hele den vindyrkende verden. Foto: Hampus Lundgren.

En nær perfekt årgang har skapt en serie med tyske knallkjøp. Her er de beste tørre rieslingene fra 2015 til under 170 kroner.

– Statistikken forteller at 2015 var den tørreste og varmeste årgangen på lenge, enda varmere og tørrere enn 2003, forteller Johannes Leitz fra Rheingau.

Her kan du lære mer om riesling.

Gjennomgående høye temperaturer i vinmarkene fører generelt til høyere fotosyntese, høyere mostvekt, høyere alkohol og lavere syre. Men dette skjedde altså ikke i 2015.

– Det er også derfor jeg kaller det en mirakelårgang, forteller johannes Leitz, og legger til:

– I vinmarkene så det ut som i et «normalt» år. Plantene var grønne og friske. Været forandret seg også i september og vi fikk en etterlengtet dose av regn. Det ble kjøligere utover høsten. Det var som om druene ble plassert i et kjøleskap.

Johannes Leitz er bare en av dem som har skapt gode budsjett-rieslinger i 2015. De tørre rieslingene fra årgangen har en saftig og lineær fruktkarakter, krisp syrestruktur og er aldri skjemmet av høy alkohol. En klassisk riesling-årgang som innehar mange av de samme kvalitetene vi har sett i årganger som 2004, 2007 og 2009.

Liker du riesling, vil du elske 2015.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.