Streng utvelgelse av druer ble løsningen

Tekst
Tim Fröhlich smaker på druer av typen grauburgunder under innhøstingen i 2014. Foto: Hampus Lundgren.

Tim Fröhlich smaker på druer av typen grauburgunder under innhøstingen i 2014. Foto: Hampus Lundgren.

... Da alt som kunne gå galt gikk galt. Men talentfulle Tim Fröhlich leverer likevel varene i 2014.

Mye regn har gjort 2014 til et trøblete år for tyske vinbønder. Det ble en årgang som muligens ga fleste vinprodusenter i Tyskland flere grå hår og få timer nattesøvn. Alt som kunne gå galt gikk galt dette året. Været var for kaldt og for vått nærmest hele tiden. Flere vinregioner i sør slet med susuki-fluen som ødelagte druene som følge av en varm vinter.

Men det var igjen en årgang som skiller klinten fra hveten når det kommer til vinprodusenter. De beste har igjen levert fantastiske viner. Streng utvelgelse av druer i vinmarken var løsningen dette året. De beste produsentene lagde friske og fruktige viner som kan minne om 2013.

Ikke alle vinene fra årgangen har ankommet enda, men blant årets første nyheter så var det regionen Nahe og Tim Fröhlichs suverene viner som imponerte mest. Sammen med Olivier Haag hos Fritz Haag i Mosel utgår de årets første rieslingkupp.

 

Les om Tim Fröhlich her: Riesling-eksperten 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner