Gode, nye viner i januar

Tekst

Hele ti strålende amerikanske viner ble lansert fredag.

Januar er vanligvis en mager måned på mange måter – også vinmessig. Årets første nyhetsslipp på Vinmonopolet er ikke stort, men derimot overraskende bra. Bare 47 nye viner ble igår lansert i Vinmonopolets hyller. Tema for lanseringen var California, og da særlig viner laget på druen chardonnay. Disse var i tillegg til de saftige røde vinene fra samme stat høydepunktene blant nyhetene. Samtidig kan man trekke fra Ciao, en delikat og fersk økologisk rødvin på bag in boks som bør bli vinterens hyttevin.

Les om alle nyhetene i polets hyller her: Vinmonopolets januarnyheter

Polets forsøk på å lansere vin fra landsbyen Meursault i basissortimentet var derimot ikke like vellykket. Her gjør man klokt i å benytte seg av bestillingsutvalget om man ønsker kvalitet for pengene.

I tillegg fant i overkant av 600 nye produkter veien inn i Polets bestillingsutvalg. Blant disse er det nok de delikate burgundere fra 2013 i tillegg til presise nebbioloer fra 2010 og mineralske tyske rieslinger fra 2014 som imponerer mest. Samt en rekke Bordeaux-slott som har lansert sine andreviner i Norge. Et rimeligere og mer tilgjengelig alternativ til de kostbare rødvinene fra området.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner