Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

De 20 beste vinnyhetene

Tekst

Novembernyhetene er noe av det beste som har skjedd på lange tider. Her er perfekt modne viner gjort tilgjengelig over hele landet.

50 nye viner fikk hylleplass på polet på fredag, av i alt 1050 nye viner i polets bestillingsutvalg. Antallet har aldri vært høyere, og sjelden har Vinmonopolet hatt et mer vellykket nyhetsslipp. 

Blant hyllevarene er det de eldste som utmerker seg. Sjeldne rødviner fra portugisiske Colares fra 1996 og 2000, samt portvin fra 2003, modne viner fra Bordeaux tilbake til 1985 og Champagne fra 2002. Det hele toppes med en glimrende Champagne fra Coutelas til nette 279,90 kroner. Det eneste skår i gleden er de mange søte og kommersielle rødvinene.

Det er ikke enkelt å plukke ut de 20 beste av så mange fantastiske viner.  En av grunnene til det overdådige nyhetsslippet er at flere vinimportører ikke lenger ønsker å selge vinene sine igjennom polets syv spesialbutikker.

Produktene i tilleggsutvalget listeføres ikke i polets nettbutikk. Disse vinene kan nå bestilles igjennom det lokale polutsalget, og ikke igjennom importøren som tidligere. Flere og flere viner som bare finnes i et begrenset antall flasker havner her.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.