Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sicilia redder polets røde nyheter

Tekst

Mars-nyhetene: Blant de 20 nye rødevinene som lanseres i Vinmonopolets hyller i dag - er det vin fra gamle vinmarker rundt vulkanen Etna som vekker størst begeistring

Kun 360 flasker av den fremragende Contrada Guardiola 2012 fra produsenten Passiopisciaro har kommet til Vinmonopolet. Vinen er laget av druer dyrket  nær 1000 meters høyde, og av planter som ble stukket i jorda før vinlusens inntog i europeiske vinmarker på slutten av 1800-tallet. Passiopisciaro og naboer som Graci og Al-Cantàra, som alle ligger på den den enorme vulkanens østside, står de for noen av beste nyhetene i polets hyller.

Etna var den første regioen på Sicilia som fikk DOC-status i 1968, og nå lager regionen bedre vin enn noen gang. Vinmonopolet har lansert syv viner fra Etna. Noen av disse er desverre svake, og lite representative for den positive utviklingen i regionen.

Polet har også lansert viner fra klassiske vinområder som franske Burgund og Bordeaux, uten at noen av vinene imponerer i særlig stor grad. Da er det derimot godt nytt at en fornuftig priset Barolo Buon Padre 2010 fra Viberti har kommet inn i hyllene.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.