Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstens 20 beste vinkjøp

Tekst

54 nye viner blir lansert i Polets hyller i september, mens bestillingsutvalget får 788. Her er de 20 beste kjøpene:

Vinmonopolet har hatt en vellykket satsing med topprieslinger fra Tyskland i årgangen 2014. Hele fem kvalitetssterke Grosses Gëwachs-viner er nå å finne i hyllene, i tillegg til et knippe rimeligere og strålende tørre Rieslinger som byr på mye kvalitet for pengene.

Polets andre satsing, viner fra den lovende vinregionen Swartland i Sør-Afrika, er derimot mer skuffende. Her finnes det mye mer spennende viner enn de som Polet har valgt å lansere. Gjerne også fra de samme produsentene. Man kan mistenke at Polets hang etter å presse prisen på hver eneste vin som skal lanseres, har ekskludert de beste fra regionen.

Nysgjerrig på flere av Vinmonopolets vin-nyheter?Les alle anmeldelsene her.

 

Lar vente på seg

I Vinmonopolets bestillingsliste kommer det i september 788 nye produkter, det i tillegg til alle årgangsendringene. Høydepunktene kommer fra Piemonte og Rhône, særlig da fra den fantastiske 2010-årgangen. Ispedd litt godbiter fra Bordeaux og Tyskland. Burgunderne lar vente på seg, da flere av produsentene ønsket å tappe vinene på flaske senere enn normalt.

I tillegg kommer det et knippe portviner fra den ikke-deklarerte vintage-årgangen 2013. En årgang som lå an til å bli legendarisk inntil regnet kom rett før innhøstingen. Noen få produsenter klarte derimot å få druene i hus, av dem er Dow’s Senhora da Ribeira et røverkjøp av en portvin. Her er 20 gode kjøp fra polets høstlansering:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.