Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moestues vinimperium vokser

Tekst
Marcus Ajnemark starter selskapet LaMarc sammen med Christopher Moestue, og tar over omsetningen av ytterligere 900.000 liter med vin på Polet. Foto: Moestue Group

Marcus Ajnemark starter selskapet LaMarc sammen med Christopher Moestue, og tar over omsetningen av ytterligere 900.000 liter med vin på Polet. Foto: Moestue Group

Christopher Moestue starter selskapet LaMarc sammen med produktsjef Marcus Ajnemark, og tar over omsetningen av ytterligere 900.000 liter med vin på Polet.

Marcus Ajnemark kom fra selskapet Fondberg da han ble ansatt som produsksjef i Moestue Grape Selections i juni 2015.

Les hvordan Christopher Moestue har bygd sin milionformue på import av fin vin.

Nå blir flere av vinene som har vært importert av Ajnemarks tidligere arbeidsgiver Fondberg, overtatt av det nyetablerte selskapet i Moestue-gruppen.

Får ikke med seg en av Norges mest solgte viner

- Vi tar over distribusjonen av vinene til Les Grand Chais de France,  som blant annet lager bestselgeren JP Chenet. JP Chenet vil derimot fremdeles representeres av Symposium Wines,  sier Ajnemark.

Det nye selskapet vil derimot ta over representasjonen av åtte viner med fast hylleplass på Vinmonopolet, inkludert serien Pardon My French som alene står for fire viner med fast hylleplass. 

- Vi kommer til å utvikle porteføljen i selskapet sammen med Les Grand Chais de France, som eier 50 vingårder og totalt 1650 hektar med vinmarker i hele Frankrike

- Nå er det dette jeg kommer til å jobbe med i lang tid fremover, sier Ajnemark.

Sjeldent stort volum

– Oppstarten av LaMarc Wines er en stor satsning fra Moestue Group. Det er lenge siden et nytt selskap har blitt etablert i bransjen med så store oppstartsvolumer. LaMarc Wines kommer til å komplimentere gruppens portefølje av vin og brennevin på en utmerket måte og som gjør at vi kommer til å bli enda mer konkurransedyktige både på Vinmonopolet og til våre restaurantkunder, skriver adm. dir. i Moestue Group, Inge Hilland i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.