Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vinmonopolet åpner ni nye butikker

Tekst
Vinmonopolet på Alnabru i Oslo. Foto: Berit Roald/

Vinmonopolet på Alnabru i Oslo. Foto: Berit Roald/

Vinmonopolet har bestemt seg for å åpne ni nye butikker. Fire av butikkene kommer i kommuner hvor det ikke er pol fra før.

– Vi ønsker å åpne en god miks av små, mellomstore og store butikker neste år. Flere kommer i distriktskommuner, og vil ytterligere bedre tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene, sier administrerende direktør Kai G. Henriksen i Vinmonopolet.

Fire kommuner får sitt første pol: Steigen, Smøla, Vik og Tysnes.

De vil bli «Kategori 1»-pol. Dette er en ny type småbutikker for kommuner hvor det ikke er stort nok kundegrunnlag for et ordinært vinmonopol.

– I en tid med usikre økonomiske fremtidsutsikter forutsetter en fortsatt balansert økonomi på selskapsnivå flere økonomisk trygge etableringer i befolkningstette strøk av landet, sier Henriksen.

De øvrige legges til Trondheim, Sarpsborg, Åsgårdstrand, Son og Oslo.

Ved utgangen av 2016 vil Vinmonopolet ha 324 butikker. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 km fra nærmeste Vinmonopol. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Opec-produksjonen falt noe i oktober

Norges Bank: To forhold kan forsterke tilbakeslaget i norsk økonomi

Draghi: Nedsiderisikoen for økonomien er «godt synlig»

Se DNTV: - Jeg lever av tillit