Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vektvennlig middag

Tekst

Høydehopper Tonje Angelsen må ha lett mat for å trene spenst.

Trener du mye spenst og må holde en lav vekt, er torsk og annen hvit fisk tingen for deg. Høydehopper Tonje Angelsens diett bør være muskeloppbyggende og proteinrik - uten å ha for mye energi eller være for «tung». Men også vanlige mosjonister har god nytte av hvit fisk for treningens skyld.

- Torsk bygger muskler og er bra for immunforsvaret, og dessuten rik på jod og viktige vitaminer som selen, sier Bovim.

Lettvektermat

Winning Food er mat for deg som trener mye, og som ønsker middagstips i en aktiv hverdag. Bak konseptet står klinisk ernæringsfysiolog og profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim. I denne ukens videoepisode har hun komponert torskemiddag til høydehopper Tonje Angelsen.

Det som er bra med torsk, er at tilbehøret er lett å variere: bruk valgfrie urter og grønnsaker, eller surr fiskestykkene inn med spekeskinke, gjerne med tomater og fennikel som tilbehør.
 

Lett og godt. Ingvill Måkestad Bovim (til venstre) og Tonje Angelsen gleder seg til torskemiddag. Foto: Espen Olson

Lett og godt. Ingvill Måkestad Bovim (til venstre) og Tonje Angelsen gleder seg til torskemiddag. Foto: Espen Olson

Alternativ dessert

Å holde vekten er ikke det samme som å unngå dessert. Frukt kan dekke søtsuget etter middag. Skjær opp frukten i syltynne skiver, dandér på et fat, dryss over knuste valnøtter og smak til med litt honning. Du kan for eksempel skjære opp appelsin, grapefrukt eller annen frukt - og du har en lekker appelsincarpaccio.

- Dette er fint for folk som skal være spenstige og slanke, og som vil ha et lett måltid på kvelden, sier Bovim.

Torskevariant. Torskestykker surret inn i parmaskinke er en smakfull, lett middag. Foto: Espen Olson

Torskevariant. Torskestykker surret inn i parmaskinke er en smakfull, lett middag. Foto: Espen Olson

-
+

Toskemiddag

  • 400 gfersk torsk (beregn 200 gr per person)
  • 4 stkskiver parmaskinke
  • 2 stkfennikel
  • 1 stkpurre
  • 12 stkcherrytomater


1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Del torsken i porsjonsstørrelser, surr to skiver parmaskinke (eller annen spekeskinke) rundt stykkene. Legg dem i en ildfast form.
3. Skjær purre i biter og fennikel i båter, legg det sammen med torsken i formen. Dryss litt fersk pepper over retten.
4. Stek i 15-20 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt og at spekeskinken har fått en gyllen farge. Du trenger ikke mer krydder enn dette.  


Sulten på mer treningsmat? Se oppskrifter her

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak her

Slik lager du supersunn juice(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.