Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lag din egen restitusjonsdrikk

Tekst

Hvorfor nøye seg med en kjedelig banan etter trening? Her er oppskrift på restitusjonsdrikk.

Treningen er unnagjort, glykogenlagrene er tomme og melkesyren sprenger. Da er det tid for såkalt restisjonsmat. Å fylle på lagrene innen en halvtime etter trening, er meget viktig for utbyttet av økten, sier ernæringsfysiolog og proffløper Ingvill Måkestad Bovim i matserien Winning Food (se video øverst i saken). Mange gjør det enkelt og hiver i seg en banan eller en lyseblå næringsdrikk. Men Bovim slår heller et slag for en mettende og sunn smoothie.

En smoothie eller såkalt «nice cream» med cottage cheese, kulturmelk og frukt vil gi nok karbohydrater, proteiner og aminosyrer, ifølge Bovim.

Næring etter trening

Med i studio er snøbrettkjøreren og VM-gullvinner Helene Olafsen. Hun har lange dager med tre-fire treningsøkter, i tillegg til skole og lekser. Derfor er det ekstra viktig å spise etter og mellom øktene.

- Dette er det ultimate måltidet rett etter trening, sier Bovim som tryller frem pæresmoothie i en blender.

- Nam. Både kremete, syrlig og friskt, er Olafsens dom.

Deretter følger en god, iskremaktig smoothie som også kan fungere som dessert. Kjør frosne bananer, litt sjokopulver og kesam i blenderen, og du får en gellato-aktig konsistens.

- Man har lyst til å bli ferdig med treningsøkten for å spise dette, konkluderer Bovim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Syrlig og kremet. Pære, bringebær og cottage cheese er godt etter trening. Foto: Espen Olson

Syrlig og kremet. Pære, bringebær og cottage cheese er godt etter trening. Foto: Espen Olson

-
+

Pæresmoothie

  • 3 stkmodne pærer
  • 250 gfrosne bringebær
  • 2 dlskummet kulturmelk
  • 1 dlcottage cheese

1. Vask og skjær pærene i båter
2. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til du får en jevn og fin masse.
3. Fyll i glassene og servér.

Se video her.
Oppskrifter på flere smoothies
Oppskrifter på supersunn juice