– Det var greit å bli enig med Stordalen. Vi diskuterte i en times tid etterpå og så med de ansatte. Deretter takket vi ja, sier daglig leder og gründer Edgeir Vårdal Aksnes (37) i Tibber.

Selskapet utvikler en app som både skal styre strømforbruket i huset ditt og handle strøm til gunstige priser for deg.

I sin selvbiografi lovte Petter Stordalen én million kroner til den beste forretningsideen i landet.

I konkurranse med over tusen andre ideer var det til slutt Tibber som gikk seirende ut, som DN skrev mandag.

Les mer om gründere og ny teknologi på DNgründer.

Petter Stordalen påpekte under presentasjonen at han allerede kan fjernstyre strømbruken på hytta via en app, og ville vite hva som var forskjellen.– Vi er strømleverandøren, og vet hva du bruker, og du trenger ikke skru det av eller på. Det er kunstig intelligens som for eksempel sjekker været og bruker mindre energi hvis det er sol – effekten er faktisk ganske stor, svarte Edgeir Vårdal Aksnes.Foto: Aleksander Nordahl
Petter Stordalen påpekte under presentasjonen at han allerede kan fjernstyre strømbruken på hytta via en app, og ville vite hva som var forskjellen.– Vi er strømleverandøren, og vet hva du bruker, og du trenger ikke skru det av eller på. Det er kunstig intelligens som for eksempel sjekker været og bruker mindre energi hvis det er sol – effekten er faktisk ganske stor, svarte Edgeir Vårdal Aksnes.Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)

Tidligere Klarna-topp blir investor

Stordalen klarte ikke å begrense seg til én million kroner, og tilbød seg å investere 2,5 millioner kroner i selskapet.

I tillegg kommer nå svenske Wellstreet inn som investor.

Wellstreet er et selskap som investerer risikokapital i gründerbedrifter, drevet av Mikael Wintzell. Wintzell er forholdsvis ukjent i Norge, men i Sverige kjent som tidligere kommersiell direktør i Klarna.

Klarna er blitt en gigant på kreditt innen ehandel, og er nå verdsatt til over to milliarder dollar.

Sammen med noe støtte fra Innovasjon Norge får Tibber dermed omkring syv millioner kroner i disse dager. Etter hva DN erfarer verdsettes Tibber til et sted mellom 20 og 30 millioner kroner i emisjonen.

Les mer om Klarna: Norden pekes ut som et maktsentrum for ­finansteknologi. – Men jeg har helt ærlig aldri hørt om et norsk selskap, sier teknologi­direktør i Klarna – en av Sverige seks milliardsuksesser.

Skal utvikle produktet

Aksnes i Tibber forteller at pengene i hovedsak skal brukes til videre utvikling av produktet. Selskapet har blant annet investert mye penger i maskinlæringsteknologi, som er en gren av kunstig intelligens.

Tibber skal kunne fungere selvlærende assistent som både kan handle strøm automatisk og reduserer energiforbruket gjennom termostater og annet tilkoblet utstyr i hjemmet, forlarer Aksnes.

Slik kan fremtiden smarthus bli når stadig flere aparater kobles på internett:

Tibber satser på fremveksten av smarthus. I en fremtid hvor de fleste aparater som bruker strøm kan kommunisere med mobilen, vil Tibber kunne styre husets strømforbruk.
Tibber satser på fremveksten av smarthus. I en fremtid hvor de fleste aparater som bruker strøm kan kommunisere med mobilen, vil Tibber kunne styre husets strømforbruk. (Foto: DN)

Les mer om smarthus: Å styre huset med mobilen er enkelt. Og det kan spare deg for mange penger. (DN+)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: