(DN/Berlin): Det er uvanlig for Samsung å ikke stjele showet med en stor telefonlansering under verdens største elektronikkmesse, IFA i Berlin. Men i år gjorde mobildivisjonen i Samsung noe helt annet, og ga all oppmerksomhet til sin siste smartklokke Gear S2.

- Vi har hele tiden visst at vi ikke ønsker å kopiere de tradisjonelle urmakerne, men lage et attraktivt digital produkt til å bære på armen, sier Samsungs direktør for it- og mobilprodukter Younghee Lee under avdukingen av klokken.

Likevel ser S2 helt ut som en tradisjonell klokke, den kan til og med bruke helt vanlige klokkeremmer. Man kan også få den til å vise en tradisjonell urskive.

Se video av den nye klokken her:

Gear_S2
Magnus Eidem tar et kjappt blikk på Samusungs nye smartklokke Gear s 2
02:54
Publisert:

Holder telefonen i lomma

Mye av hensikten med en smartklokke er å holde telefonen i lomma. Man skal få de varslene man trenger og utføre de oppgavene som går raskt uten å finne frem telefonen. Slik blir man gjerne også mer oppmerksom mot omgivelsene.

Gear S2 har i tillegg til å kunne pares med en smarttelefon også et innebygget e-sim-kort, som ved å registreres mot en mobiloperatør kan gi klokken sin egen forbindelse mot omverdenen.

Samsungs smartklokke kan dermed kjøre apper og oppgaver selv, ikke bare vise frem informasjon som hentes fra den tilkoblede telefonen slik de fleste smartklokker gjør.

Lansering er i oktober, nærmere detaljer for Norge er ikke kjent ennå.

Se DNtv: Finansfolk kledd for krise

Kledd for krise
Deltakerne på Paretos oljekonferanse er kledd for krise
00:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.