Lakseoppdretteren Marine Harvest fikk et resultat før skatt på -99 millioner kroner i tredje kvartal.

Det er langt svakere enn det ventede tapet på to millioner kroner.

- Resultatene for tredje kvartal var negativt påvirket av svake markedspriser kombinert med mindre fordelaktige salgskontrakter sammenlignet med tidligere kvartaler. Jeg gleder meg over organisasjonens evne til å levere på kostnader, spesielt i Norge. Vi sliter i Chile og Canada grunnet de uvanlig lave prisene som råder i Amerika. Vi fortsetter å dra nytte av tiltakene for å forbedre kontantstrømmen som ble iverksatt i 2011, og balansen er som følge av dette veldig robust, sier konsernsjef i Marine Harvest ASA, Alf-Helge Aarskog i en kommentar.

 

Driftsresultatet ble én millioner kroner (-28) av en omsetning på 3.633 millioner kroner (3.640). Biomassejusteringen var -85 millioner kroner i kvartalet (-500).

I en markedsoppdatering tidligere denne måneden meldte selskapet at operasjonelt drifsresultat ble på rundt 65 millioner kroner i tredje kvartal. Operasjonelt drifsresultat per kilo for den norske virksomheten ble rundt 2,3 kroner i kvartalet. Resultatene for virksomhetene i Chile og Canada ble negativt påvirket av de utfordrende markedsforholdene gjennom kvartalet.

Marine Harvest hadde et totalt slaktevolum på 93.000 tonn i tredje kvartal, mot tidligere guidet 90.000 tonn.