Scan Geophysical fikk et driftsresultat -424,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2008, mot -16,9 millioner kroner i samme periode i 2007.

Dette opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Selskapets driftsinntekter var på 213,5 millioner i kvartalet (94,4), mens resultat før skatt ble -504,6 millioner kroner (-14,4).

Selskapet tok nedskrivninger på 392,6 millioner kroner, hvorav 382,7 millioner kroner var relatert til nybyggene som rederiet hadde under bygging ved ABG-verftet i India. Rederiet er nå i forhandlinger med verftet om å ikke ta levering på skipene.

Videre opplyses det at en av de største kundene ikke har betalt regningene sine i tide, og at det har bidratt til en stram likviditetssituasjon.

Selskapet har en kassekreditt på 25 millioner dollar som forfaller 23. mars, og er i forhandlinger med banken om forlengelse av denne kreditten. Selskapet er også i forhandlinger med andre kreditorer om utsatt betaling, og mener at mulighetene for finansiering er "fair".(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.