– Vi har kvitteringen fra den norske bedriften som solgte fisken, men har foreløpig ikke nok data til å kunne slå fast om firmaet har vært involvert i noe ulovlig, sier politistasjonssjef Egil Sletteng ved Narvik politistasjon til FiskeribladetFiskaren.

Natt til påskeaften ble en varebil registrert i Estland stoppet på tollstasjonen på Bjørnfjell.

To litauiske statsborgere hadde med seg 2.200 kilo torsk, hyse og kveite fordelt på 50 kasser. Saken ble overlatt til politiet, som ila de to mennene en bot på 20.000 kroner for smuglingsforsøket.

– Jeg har jobbet i Toll- og avgiftsdirektoratet i 23 år og kan ikke huske å ha hørt om et så stort enkeltbeslag. Det er kanskje det største enkeltbeslaget i Norge, sa medierådgiver Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet etter beslaget.

Til sammenligning beslagla tollere 5,5 tonn fisk i Norge i hele 2014.

Boten ble vedtatt på stedet, og litauerne kunne reise hjem. Fisken ble destruert.

– Bedriften hadde ikke tillatelse til å eksportere fisk. Men det er slett ikke sikkert at man ved bedriften visste hvordan fisken skulle brukes, og de kan ha handlet i god tro, sier politistasjonssjefen til avisen.

 

Les også: Han tjente 21 millioner i fjor

Rett venstre mot søndagshandel

Felt av hemmelig rapport

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.