Småprat kan gi deg både verdifulle jobbkontakter og være avgjørende for hvorvidt en fest blir vellykket, skriver NRK.no.

- Mennesker som er flinke til å småprate, får mange jobbmuligheter, sier forlagsdirektør og forfatter av boken Skikk og bruk, Erik Lundesgaard, til NRK.

For kanskje har du noen fremtidig nære venner i forsamlingen, eller en arbeidsgiver som er på utkikk etter en med akkurat din kompetanse.

Men det er mange feller å falle i på veien, i følge forfatteren. Syting og klaging over sykdom og plager er på svertelisten.

En nøkkel er å være nysgjerrig og høflig, for alle liker å snakke om seg selv.

Gode råd for samtalen
Om du er av dem som føler du har lite å si, er det her noen grunnleggende råd som kan hjelpe deg:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Vær blid og hold blikket
  • Forbered deg: Hvilkr bøker har du lest i det siste? Hvilke filmer har du sett?
  • Bruk ordene "hva" og "hvordan"
  • Gi komplimenter
  • Bruk omgivelsene. Miljøet gir gratisinformasjon. Alt du ser av smykker, klær og omgivelser ellers, kan brukes
  • Som hovedregel bør du holde deg unna for kontroversielle emner. Det er vanskelig å få kontakt med en person med en helt annen holdning til for eksempel politikk, religion eller sex.