Finansmannen Alexander Vik var rundt 2000 den rikeste i verden med norsk pass, før dotcom-bølgen sprakk. Han vært aksjonær i Confirmit siden 2001 og sittet i styret siden 2007.

Vik sier til Dagens Næringsliv at de ansatte ikke vil merke stor forskjell hvis han får kontroll.

– Det blir ingen forandringer. Confirmit er et kjempegodt selskap, og vi vil fortsette å vokse så raskt og profitabelt som mulig med den ledelsen og de ansatte som er der i dag, sier Vik til avisen.

Vik kom i midten av juni med et bud på 17,10 kroner for samtlige aksjer i Confirmit, etter at han hadde utløst tilbudsplikt en måned tidligere.

Frarådet salg
Styret frarådet da sine aksjonærer å selge, blant annet på bakgrunn av en rapport fra ABG Sundal Collier som konkluderte med at budet "ikke var rettferdig overfor aksjonærene fra et finansielt synspunkt".

Da Vik i begynnelsen av juli hevet budet til 22,50 kroner begynte imidlertid de største eierne å selge seg ut.

I går kunne Viks investeringsselskap Sebastian Holdings flagge en eierandel på 80,4 prosent. Det forbedrede budet verdsetter selskapet til 470 millioner kroner.

Positive til overtagelse
Styreleder i Confirmit, Marit Døving, sier at styret ikke har tatt stilling til det nye budet, siden det ikke har mottatt det nye tilbudsdokumentet fra Viks rådgivere.

– Alexander Vik har vist seg som en langsiktig eier, som er interessert i å utvikle selskapet videre. Jeg tror det er viktig for Confirmit å ha aksjonærer man har et godt samarbeid med, og som man er enige med om den strategiske retningen, sier Døving til Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Henning Hansen i Confirmit har foreløpig ikke solgt sine aksjer, men stiller seg positiv til Viks overtagelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.