Snøhettas bankbygg i Beirut blir arkitektkontorets første oppdrag i Libanon. Oppdragsgiver er Banque Libano Francaise (BLF).

LES OGSÅ: Grønt lys for Facebook at work i DNB og Telenor

Fasaden får sjakkbrettmønster, og The Architect's Newspaper sammenligner estetikken med en byggeblokk i dataspillet Tetris.

Kreativt partnerskap

- Vi gleder oss over å starte et kreativt partnerskap med BLF. I en tid med grunnleggende endringer, er BLF en ideell partner for Snøhetta. Vi deler idealer som bærekraft, samfunn og dialog, sier Snøhetta-grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dab lager klabb dnPlus

Skjærer ut møteplasser

Banktårnet har flere uteområder som er skapt i form av «utskjæringer» fra bygningskroppen.

Tanken er at uteområdene skaper sosiale møteplasser for de bankansatte og at arbeidsmiljøet formes rundt disse møteplassene.

Kutter hjørnene

På gatenivå knytter bankbygget seg til omgivelsene gjennom åpne «avkuttede» hjørner ut mot og Beirut-nabolaget Mar Mikhael, der bankens nye hovedkvarter skal ligge.

LES HELE HISTORIEN om arkitektkontoret Snøhetta og grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen i D2 (DN+).

 

LES OGSÅ:

Tidal i økonomisk trøbbel dnPlus

PlayStation-operasjonen dnPlus

IT-kjemper og medier sammen for bedre nettnyheter

Lese mer om medier, kultur, nett, teknologi? Følg DN Etterbørs og @bjorneckblad på Twitter

Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert: