Det flytende produksjonsenhetsselskapet Sevan Marine kan være i ferd med å få solgt to halvferdige skrog som har ligget brakk i Kina siden selskapet begynte å slite økonomisk ifjor.

Interesse
Ifølge bransjemediet Upstream er oljeselskapet Premier Oil i samtaler med Sevan Marine om muligheten for å bruke en av de flytende produksjonsenhetene (FPSO) som er under bygging på Great Catcher- prosjektet på britisk sokkel i Nordsjøen. Premier vurderer også muligheten for å kjøpe begge skrogene, skrev Upstream fredag, som viser til uttalelser fra ikke-navngitte kilder, melder TDN Finans.

Ifølge kildene skal ledelsen i Premier ha besøkt det kinesiske verftet som bygger to 300-FPSOer for Sevan. Ifølge en analytiker i Morgan Stanley er selskapet også i diskusjon med det kanadiske rederiet Teekay, som har lagt inn bud på Sevan, om å kjøpe de to FPSOene.

Teekay seiler opp
Sevan Marine meldte like før månedskiftet om en intensjonsavtale om salg av selskapets tre eksisterende FPSO-enheter til Teekay. Avtalen innebar også at rederiet ville påta seg samtlige oppgraderingskostnader tilknyttet enheten "Sevan Voyageur" (bildet), samt skyte inn et betydelig beløp i selskapet og derigjennom bli en betydelig aksjonær.

Avtalen omfattet ikke Sevan Marines to halvferdige skrog, og konsernsjef Carl Lieungh har overfor DN.no tidligere uttalt at selskapet var i samtaler omkring disse.

Avtalen med Teekay er godkjent av Sevans styre, men hviler på godkjennelse av Teekay-styret, samt av Sevans obligasjonseiere.

Løsning ventes denne uke
Sevan opplyste fredag at samtaler rundt detaljene i selskapets restrukturering fortsetter og at det har tatt lenger tid enn ventet å fullføre dokumentasjon.

Selskapet venter nå å være i posisjon til å komme publisere restruktureringsbetingelsene i løpet av denne uken.

Handelen i aksjen er fortsatt suspendert.

Les også: Teekay med storkjøp i Sevan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.