I begynnelsen av august sluttet toppsjefen i den svenske søkekjempen Eniro brått. Selskapet, som står bak Gule Sider, meldte at styret og toppsjef Johan Lindgren var blitt enige om at han skulle gå av, fordi selskapet er "på vei inn i en  ny fase".

Nå viser det seg at det ikke var hele sannheten. I en pressemelding som ble sendt ut natt til fredag melder Eniro at selskapet politianmelder Lindgren.

- Eniros juridiske rådgivere mener det er grunnlag for å anmelde uregelmessigheter i bokføringen, skriver selskapet i pressmeldingen.

Blåste opp inntektene

Revissjonsselskapet PWC har gått gjennom Eniros regnskaper, og har funnet at inntekter er blitt blåst opp. Ifølge PWC skal dette ha skjedd ved at inntekter er blitt bokført for tidlig, skriver di.se.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.