Kvinnen skal ha mottatt flere upassende meldinger og nedsettende kommentarer fra gründeren.

Hun hevder også de andre gründerne visste om de upassende meldingene, og har derfor saksøkt selskapet, ifølge USA Today.

Tinder har ifølge Wired 10 millioner aktive brukere. Appen henter den mest nødvendige informasjonen fra Facebook-profilen, og søker deretter på «matcher» i umiddelbare nærhet.

-Jeg hadde håpet dette kunne bli løst internt, men etter måneder med forsøk, har jeg bestemt  meg for å gå videre med dette søksmålet, sa kvinnen i en uttalelse i går.

Fordømmer meldingene

Sjekkeappen eies av internettselskapet IAC. En talsmann for IAC sier gründeren ble suspendert så fort anklagene ble kjent.

Den interne etterforskningen i Tinder har vist at gründeren sendte flere private meldinger til kvinnen, med upassende innhold.

-Vi fordømmer disse meldingene, sier talsmannen ifølge Time.

 

-Grunnløse beskyldninger

Kvinnen, som var ansatt i en lederstilling, hevder også gründeren tok vekk hennes tittel som medgründer med begrunnelse i hennes unge alder, ifølge USA Today.

Men Tinder bestrider kvinnen på at hun skal ha blitt presset ut av selskapet da hun forsøkte å varsle om meldingene.

- Beskyldningene mot Tinder og dets ledelse er grunnløse, sier selskapet i uttalelsen.

Les også: Digital detox (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.