Oslo: Nav-sjef Joakim Lystad opprettet en ny avtale om topplederrådgivning for å unngå rådgivere med egeninteresser i Nav. I sommer ble det opprettet en helt ny rammeavtale, selv om den gamle fortsatt gjelder i to år til. Den nye avtalen ble inngått for at Joakim Lystad skulle kunne hente inn rådgivere fra et selskap som ikke hadde ­økonomiske bånd til Nav fra før.

– Vi hadde behov for en strategisk rådgiver som ikke hadde andre interesser i Nav. Vi så at avropet på den avtalen vi hadde var litt for smalt. Vi lyste ut en ny rammeavtale, og hadde en ny åpen konkurranse. Vi fikk tre tilbydere. McKinsey vant denne rammeavtalen på ordinære offentlige anskaffelsesvilkår.

– Ligger det selvkritikk i det?

– Nei, det gjør det ikke, sier Lystad, og viser til at han hadde behov for rådgivning i forbindelse med den omfattende ikt-moderniseringen.

– Men det å lyse ut konkurranse for strategisk topplederrådgivning – der vilkårene er at man ikke har andre økonomiske interesser, er nok riktig og nødvendig i årene fremover.

Les også:

Les hele dagens avis her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.