De populære stillingsannonsene har ligget ute i fem dager etter at Elkem Solar fredag kunngjorde at de skal starte produksjon i REC Wafer Norways gamle lokaler på Herøya i Porsgrunn, skriver Teknisk Ukeblad.

Etter en ombyggingsperiode skal fabrikken på Herøya starte produksjon av høykvalitets silisiumblokker til solcelleindustrien.

Stillingene som er utlyst inkluderer alt fra drift og ledelse til skiftoperatører, prosessingeniører og andre støttefunksjoner. Rundt halvparten av søknadene som har kommet inn er fra tidligere ansatte i REC Wafer Norway.

I 2008: -Måtte kjøre flere runder

Det er fortsatt et par uker igjen til søknadsfristene går ut, 5. og 15. mars. Situasjonen var en ganske annen i 2008 og 2009, da Elkem Solar rekrutterte til silisium-fabrikken på Fiskå i Kristiansand.

– Det var et helt annet trøkk i arbeidsmarkedet den gang, og i det hele tatt vanskelig å ansette nok folk. På enkelte stillinger måtte vi kjøre flere runder for å få kandidatene vi ville ha, spesielt innen ingeniørtekniske områder, forteller verkssjef Geir Ausland til bladet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tapssluk gikk i pluss


Spetalen gruser Ulltveit-Moe

80 nye arbeidsplasser på Herøya  

Følg markedene på DN Investor