Solenergiselskapet Rec Silicon kan komme til å stenge ned all kapasitet ved sitt anlegg i Moses Lake i delstaten Washington, USA, ifølge en melding tirsdag.

Av anleggets 720 ansatte, vil 400 måtte gå.

Rec Silicon, Moses Lake. Foto:
Rec Silicon, Moses Lake. Foto: (Foto: Ida Grieg Riisnæs)

Dette kommer som følge av at handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter, og en importavgift på 57 prosent på selskapets polysilisum, opplyses det.

Styreleder Jens Ulltveit-Moe i REC Silicon håper at president Xi Jinpings besøk til Seattle i Washington vil hindre at de må stenge ned Moses Lake-fabrikken, opplyser han til TDN Finans tirsdag.

Jens Ulltveit-Moe.
Jens Ulltveit-Moe. (Foto: Mikaela Berg)

Rec-sjef Tore Torvund mener at Rec Silicon er rammet av en handelskrig rundt importen av solcellepaneler til USA fra Kina.

"Nå er det et forslag til løsning på bordet mellom USA og Kina som vil gi kinesiske selskaper verdifull markedsadgang inn i USA, gitt at en løsning også kan bli funnet for amerikansk polysilisium", sier Torvund.

En slik løsning vil kunne gi enorme fordeler for hele Kinas raskt voksende solenergisektor, mener Rec-toppen.

"Vi forstår ikke hvorfor ikke Kina ennå har grepet denne enestående muligheten til en felles fordelaktig solenergihandelsavtale, som vil gi Kina betydelige finansielle gevinster. Tross flere forhandlinger, er uenigheten omkring silisium fortsatt ikke løst", sier Torvund.

Han mener det er sjokkerende at kinesiske silisiumsprodusenter, som ikke har kapasitet til å dekke mer enn halvparten av Kinas voksende etterspørsel, kan sette en global løsning for handelskrigen mellom USA og Kina i fare.

"Rec Silicon håper fortsatt at Kina vil inngå en avtale omkring amerikansk silisium", heter det.

Rec Silicon-aksjen er ned 12,2 prosent til 1,37 kroner på Oslo Børs.

Les også:
Bank kutter 100 ansatte
Akerselskap selger del av fire skip (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hun har aldri fått bedre service med sur mine

 
Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert: