De store entreprenørselskapene kjøper opp bygg- og anleggsbedrifter i stort monn.

En som tjener på konsolideringen er Ellen Karlsen Raaholt. Igår solgte hun milliardkonsernet OKK Entreprenør med datterselskaper til svenskeide NCC, skriver Dagens Næringsliv.

Begge parter ønsker å holde kjøpesummen konfidensiell.

Fra seks til syv milliarder
– Dette er mitt tredje oppkjøp som sjef i Norge. Oppkjøpet av OKK Entreprenør, inkludert datterselskapene, medfører at NCC øker omsetningen med rundt en milliard kroner, sier administrerende direktør Peter Gjørup (52) i NCC Construction til DN.

Etter oppkjøpet vil NCC-konsernet øke omsetningen fra seks til syv milliarder kroner i Norge.

«Det er konfidensiell»
Gjørups siste kjøp medfører at det kommer en aksjonær til gode; Ellen Karlsen Raaholt. Hun er eneaksjonær i OKK Entreprenør og dets datterselskaper.

Selv er hun datter av Ole K. Karlsen som etablerte entreprenørselskapet i Drammen i 1945. Ellen Karlsen Raaholt har drevet familieselskapet videre alene etter at faren døde i januar 2009.

- Eieren er involvert i flere bransjer, men hun har vært tungt - kanskje for tungt - inne i bygg og eiendom, og ønsker nå å endre risikoprofilen sin. I tillegg er hun passert 50, har to døtre og ser det som naturlig å tenke litt på veien videre, sier styreleder i OKK Entreprenør, Kristian Sveen, til Finansavisen.

Morselskapet OKK Entreprenør hadde ifjor en omsetning på 712,3 millioner kroner og oppnådde et driftsresultat på 16,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.