Når Norges rikeste og mektigste har noe å feire, ringer de gjerne eks-alpinist og tidligere Se og Hør-journalist Odd Sørli. Skal vi tro regnskapet til hans eventbyrå Off Piste, legger ikke finansiell uro i Europa og resten av verden en demper på festen.

Fjorårets resultatregnskap viser at Sørlie og hans partnere solgte fester og andre arrangementer for nærmere 85 millioner kroner, mot 60 millioner kroner i 2010. Driftsresultatet endte på 3,8 millioner kroner, mot 2,9 millioner kroner året før.

- Det er ”business as usual”, et normalår hvor vi har fokusert på kjernevirksomheten og det vi er best på. Vi øker omsetningen og driftsresultatet. Vi merker at markedet er positivt og vi har mye å gjøre. Vi har en del internasjonale kunder og kunder utenfor Norges grenser, men vi synes fremdeles det er er positiv driv, sier daglig leder Jan Axel Syberg i Off Piste til DN.no.

Hemmelighetskremmeri
De siste årene har selskapet, som ble startet av Sørli i 1996, hatt rundt 100 oppdrag i året. Partyarrangøren har valgt å spesialisere seg på fire områder; eksklusive skireiser, brylluper, private fester og arrangementer for næringslivet.

- Vi er sterke innenfor både privat og corporate hvor vi jobber med kunder som er kravstore, vil ha kvalitet og er opptatt av detaljer, forteller Syberg.

Arrangementene er imidlertid forbundet med mye hemmelighetskremmeri, og de ansatte får strenge restriksjoner på hva de kan utgi av informasjon. Ifølge kilder DN.no har snakket med må alle artister som opptrer på arrangementetene underskrive en egen kontrakt der de forplikter seg til å ikke røpe noe i forbindelse med opptrednene.

Eksklusiv gjesteliste
Christen Sveaas, Petter Stordalen, Stein Erik Hagen og Ola Mæle bare noen av navnene på selskapets eksklusive kundeliste, ifølge Dagens Næringsliv. Sørli og Co. skal også hatt æren av å arrangere flere fester for de kongelige.

- Vi kommenterer aldri generelt klienter, men det er helt klart at vi er i en helt unik posisjon med tanke på å jobbe både med privat- og bedriftskunder, sier Syberg.

Norwegian som kunde
Det er Off Piste som står for regien når Norwegian inviterer både kunder og samarbeidspartnere til jubileumskonsert i Telenor Arena om noen uker. Det bekreftes av informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Den verdenskjente artisten Robyn er blant artistene Off Piste har booket til flyselskapets 10-årsfeiring.

- Så langt har vi solgt veldig mange billetter, og ser frem til en storslått feiring i Norwegian-ånd, sier Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.no.

Må levere nye løsninger
At en pengesterk kundekrets er en stor fordel når en skal selge fest og moro er det liten tvil om. Syberg understreker imidlertid at oppskriften på suksessen er mer komplisert enn som så.

- Har du hatt det årlige arrangementet til et firma i en del år, gjelder det å være kreative og levere noe nytt innhold hver eneste gang. Da er det viktig at vi kjenner kundene våre godt, både når det gjelder historikk og det å kjenne til hva deres målsetning er både som selskap, men også til hvert spesifikt event, sier han og tilføyer:

- Våre kunder i Norge, Skandinavia og i resten av verden er godt vant og har opplevd mye. Det krever at vi som leverandør blir flinke til å levere nye og kreative løsninger. Når en kunde kommer til oss for å feire et bryllup, en rund bursdag eller bare en fest for gode venner, gjelder det å ha fokus på rett sted. Det er som å gå opp til eksamen hver gang.

- Normalt utbytte
Eventbyrået har i flere år vært en pengemaskin for aksjonærene. Ifølge regnskapet er det avsatt 2,6 millioner kroner til utbytte i 2011, mot 2,2 millioner kroner i 2010.

- I 2011 var det et normalt utbytte. Vi styrker også selskapets egenkapital, kommenterer Syberg.

Fjorårets pene tall kan riktignok ikke måle seg med rekordomsetningen på 135 millioner kroner i 2008.

- Omsetningsrekorden i 2008 var basert på noen eksepsjonelle arrangement, sier Syberg.

Gjennom Twenty Four Seven AS eier Jan Axel Syberg 15 prosent av Off Piste AS. Odd Sørli eier sammen med kona Siri Moseng Sørli 70 prosent gjennom SOS Invest . SOS Invest hadde ifjor et driftsresultat på omtent 760.000 kroner, mot minus 2,8 millioner kroner i 2010.

Les også:
<b>Bedrifter leier inn party-jenter</b>
Stordalen og kona hoppet i høyet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.