Offshoreleverandøren Kværner, som på vårparten ble skilt ut fra Aker Solutions, har et markant fall i omsetningen, men klarer likevel å forbedre resultatet.

- Tredje kvartal har vært et driftsmessig solid kvartal, med et økonomisk resultat i tråd med selskapets forventede aktivitetsnivå, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner ASA, i en børsmelding.

Driftsinntektene i tredje kvartal falt med 19 prosent fra samme periode ifjor (se tabell).

- Nedgangen skyldes lavere aktivitet i de fleste av Kværners forretningsområder i løpet av kvartalet. Den forventet lavere aktiviteten har sammenheng med sammensetningen av dagens prosjektportefølje og innfasingstidspunkt for de ulike prosjektene, skriver selskapet i meldingen.

Ordreinngangen i tredje kvartal endte på 1.105 millioner kroner, ned fra 4.237 millioner kroner samme kvartal ifjor.

Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven 11.855 millioner kroner, en nedgang på 1.441 millioner kroner fra utgangen av andre kvartal.

Dette blir lagt merke til blant investorene, og Kværner-aksjen KVAER faller 3,36 prosent til 10,37 kroner fra start tirsdag.

- Dagens prosjektportefølje innebærer at et fåtall av Kværners prosjekter vil pågå gjennom hele 2012. På kort sikt medfører dette at vi forventer et lavere resultat inntil nye prosjekter er vunnet og har begynt å bidra til resultatet. Samtidig legger dagens prosjektportefølje forholdene til rette for Kværner å kunne ta del i det eksepsjonelt store markedet som ligger foran oss, sier Haugan.