De amerikanske børspilene pekte stort sett oppover gjennom hele handelen torsdag. Til slutt endte alle de tre toneangivende aksjeindeksene opp mellom 0,7 og 1,4 prosent.

Dermed fortsetter USA-børsene klatringen som startet mot slutten av handelen onsdag.

Lever med uroen
Markedsaktørene følger fortsatt nøye med på utviklingen i både Japan og Midt-Østen.

- Uten å bli kynisk, så tror jeg ikke markedet virkelig forventet at det ville komme en løsning på alle disse problemene, sier aksjestrateg Phillip Isherwood i Evolution Securities til CNNMoney.

Strategen mener markedet nå ser at det til en viss grad kan leve med problemene.

Portugisisk krise
Selv den politiske krisen i Portugal ser ut til å prelle av. I Europa stiger alle de store børsene torsdag.

-Den store saken er Spania og om de kommer seg gjennom dette, sier analysesjef Larry Kantor i Barclays Capital til CNBC torsdag.

Tekno-løft
Teknologiaksjer ledet an oppturen på USA-børsene torsdag.

Programvareselskapet Red Hat, som har spesialisert seg på operativsystemet Linux, steg hele 17 prosent etter å ha meldt om solide resultater og økt utsiktene for den videre resultatutviklingen.

Halvlederprodusenten Micron Technologies steg åtte prosent etter å ha levert resultater som var langt bedre enn ventet. Brikkeprodusenten Nvida steg også åtte prosent.

- Selv om jeg ikke tror at vi kan underslå det som foregår internasjonalt, tror jeg investorene forsøker å fokusere mer på nyhetene her hjemme, sier strateg Quincy Krosby i Prudential Financial til CNNMoney.

Svake ordretall
Skuffende tall for ordreinngangen av varige goder i februar klarte heller ikke å dempe optimismen spesielt mye. Tallene viste en nedgang på 0,9 prosent, mens det var ventet en oppgang på 1,2 prosent.

Les også: Nå vil også Bernanke snakke



Indeksene (sluttnoteringer)