Etter en god start på dagen, falt hovedindeksen på Oslo Børs torsdag ettermiddag i minus, og endte ned 1,55 prosent.

Dagens vinner blant de store ble Renewable Energy Corp. REC.

Etter at aksjen falt 4,0 prosent onsdag, sluttet aksjen opp 9,58 prosent i dag.

Analytikere TDN Finans har snakket med torsdag sier at det ikke foreligger noe selskaps- eller sektorspesifikt som skulle heve aksjen.

Tregt i Tyskland
Analytiker Didier Laurens i Societe Generale skriver i en oppdatering torsdag at han ikke ble overrasket over at et nytt solselskap, Phoenix Solar, kom med et redusert inntjeningsvarsel onsdag.

I meldingen fra Phoenix Solar opplyser selskapet at den ventede økte etterspørselen i Tyskland for andre halvedel av 2011 ikke har materialisert seg, og venter nå heller ikke at det kommer til å skje.

Til tross for svak etterspørsel i Europa tror Laurens at solmarkedet beveger seg mot en ”sunnere” vekst, da feed-in-tariffens endrede struktur, ser ut til fjerne den spekulative dimensjonen av markedet.

Renewable Energy Corp. ble omsatt for 109 millioner kroner på Oslo Børs, og sluttet på 4,94 kroner. Aksjen har tross dagens oppgang falt over 72 prosent siden nyttår.

Oljeprisen falt 1,16 prosent til 110,07 dollar fatet for levering om en måned.

Hveteprisfall
Yara er lite endret dagen etter at selskapet steg markert. Onsdag var aksjen opp så mye som syv prosent tidlig på dagen, men korrigerte senere noe ned. Aksjen endte opp 4,8 prosent etter at det amerikanske landbruksdepartementet (USDA) publiserte sin månedlige oppdatering på verdens kornmarkeder.

Maisprisen falt 0,7 prosent, mens hveteprisen falt 5,5 prosent onsdag etter USDA-rapporten. Torsdag fortsetter prisfallet for mais, men hveteprisen stiger marginalt.

"Prosjekterte amerikanske hvetelagre for 2011/12 er økt 76 millioner bushel siden lavere enn ventet innenlandsk bruk og eksport mer enn motvirker redusert produksjon", skrev USDA i sin rapport onsdag.

Anslaget for de globale hvetelagrene ble oppjustert med 7,8 millioner tonn til 202,4 millioner tonn ved utgangen av landbruksåret 2011/12.

Morgan Stanley skriver i en oppdatering etter rapporter at de er overrasket over den markerte nedjusteringen av anslått etterspørsel av hvete fra forindustrien.

"Vi er overraskelse over størrelsen på USDAs nedjusterte forestimat, ned 80 millioner bushel fra forrige måned, særlig gitt at de ikke endrer anslaget for maisetterspørsel i forindustrien", heter det.

Meglerhuset mener at rapporten er "bearish" for hvetemarkedet, og viser også til at den globale hvetebalansen nå ser mindre stram ut.

Yara YAR sluttet ne3d 1,58 prosent til 243,10 kroner, omsatt for 543 millioner kroner.

Hovedindeksen endte ned 1,55 prosent til 360,38 poeng. Det ble omsatt for fire millarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.