Offshorerederiene Rem Offshore og Solstad Offshore fusjonerer, opplyses det i en børsmelding torsdag.

- Industrien gjennomgår en periode med stor usikkerhet, sier konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore i meldingen.

- Fusjonen mellom Solstad og Rem er et skritt i riktig retning, men det er fortsatt et sterkt rasjonale for ytterligere konsolidering, heter det.

Alt går dermed etter planen til Kjell Inge Røkke og Aker.

Blokkerte refinansieringsforslag

Shippingselskapene som har spesialisert seg på å levere tjenester til oljenæringen offshore i en dyp krise. De ni børsnoterte selskapene har skyhøy gjeld og lite egenkapital. Analytikere og investorer vedder om kapp om når den voldsomme utforbakken vil bunne ut. Aker, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke, trykket i juni på kjøp-knappen og investerte en halv milliard kroner i Solstad Offshore gjennom aksjer og et konvertibelt obligasjonslån(DN+).

Mandag denne uken ble det kjent at Aker hadde kjøpt seg opp i et obligasjonslån i offshorerederiet Rem Offshore i Fosnavåg. Aker brukte eierskapet til å blokkere et refinansieringsforslag. Selskapet foreslo i stedet at Rem slår seg sammen med Solstad Offshore.

- Aker bruker åpenbart ikke en halv milliard kroner på Solstad uten at det er del av en større plan, selv om Solstad er ett av de beste rederiene i klassen. Det vil bruke dette som en plattform til å vokse videre, sa Christian Brugård, sjef for skipsmeglerselskapet Clarksons Platou Offshore, i den forbindelse.

Han tolket situasjonen som at det hadde vært samtaler mellom Aker og Rem Offshore.

B-aksjer

Solstad vil opprette en ny klasse B-aksjer, som vil ha samme økonomiske rettigheter som vanlige aksjer i Solstad (heretter A-aksjer), men med én tidel av stemmeretten, kommer det frem i torsdagens melding.

Aksjonærer i Rem vil motta B-aksjer i Solstad. Styreleder Åge Remøy og hans tilknyttede selskap vil imidlertid motta 6 millioner Solstad A-aksjer for de første 75 millioner REM-aksjene tegnet av dem i REMs 150 millioners rettede emisjon, som vil utføres som foreslått før fusjonen, opplyses det, skriver TDN Finans.

Den formelle fusjonsplanen ventes å legges frem etter at selskapene har lagt frem kvartalsresultater i slutten av august. Fusjonen ventes gjennomført i desember.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en

Vil rive investeringer på en kvart milliard: - Det er store penger. Vi river hele dritten

Tar ut 150 millioner i utbytte tross skrekk-år: – Ting går opp og ned dn+ (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.