Solstad Offshore fikk et driftsresultat på 219 millioner kroner i andre kvartal 2015, mot 254 millioner kroner samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport mandag kveld.

Resultatet før skatt ble 221 millioner kroner (93).

Selskapet hadde netto fraktinntekter på 1.060 millioner kroner i kvartalet (876).

Det opplyses at Solstad Offshore har valgt å nedskrive bokførte verdier på fire av selskapets skip med til sammen 125 millioner på grunn av utviklingen i markedet.

Videre opplyses det at rederiet har besluttet å legge ytterligere ti skip, hovedsakelig PSV og AHTSer, i opplag innen utgangen av 2015. Dette vil redusere bemanningen med rundt 300 årsverk.

Selskapets flåte hadde ved inngangen til tredje kvartal faste kontrakter for rundt 1,7 milliarder for annet halvår 2015. Inklusive befrakters opsjoner, er verdien av inngåtte kontrakter for resterende to kvartaler i 2015 rundt 1,9 milliarder.

Målt i dager er kontraktsdekningen 64 prosent for samme periode og 76 prosent inklusive opsjoner. For 2016 er verdien av inngåtte kontrakter rundt 2,6 milliarder, 3,0 milliarder inklusive befrakters opsjoner, og kontraktsdekningen rundt 40 prosent, stigende til 53 prosent inklusive opsjoner, ifølge kvartalsrapporten.

Solstad Offshore viser til at spotmarkedet i Nordsjøen for PSVer og AHTSer preges av overkapasitet og rundt 50 skip av denne typen ligger for tiden i opplag. I CSV-markedet har det vært større aktivitet, både i Nordsjøen og ellers i verden.

«De generelle markedsutsiktene er fortsatt svake og har ikke endret seg gjennom sommeren. I tillegg til lav oljepris, har heller ikke usikkerheten i Brasil og sanksjonene mellom EU/USA og Russland endret seg til det bedre for markedet. Selskapet forventer at markedet vil forbli svakt i resterende del av inneværende år og også i 2016», heter det.

 

Les også: - Overdreven panikk i Kina

- Ingen grunn til panikk

Disse fondene har tapt mest på børsuroen

 

Se også:

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.