Oppdateres.

Solstad Offshore annonserer en omfattende ny finansieringsplan.

«Finansieringsplanen vil gjøre Solstad i stand til å kunne stå i mot et utfordrende marked og posisjonere selskapet for å ta del i konsolideringen av det fragmenterte offshore service markedet», heter det i en melding fra selskapet. 

Kjell Inge Røkkes Aker vil gjennom en rettet emisjon på 250 millioner kroner bli en betydelig aksjonær i Solstad. Videre vil Aker ifølge børsmeldingen bidra med ytterligere 250 millioner kroner i form avet subordinert konvertibelt lån som kankonverteres i nye aksjer i selskapet.

– Solstad har en lang og stolt historie som et familieeid selskap med solide operasjonelle resultater, en attraktiv flåte og et globalt nettverk, sier administrerende direktør Øyvind Eriksen i Aker.

Han sier Aker har lang erfaring med å hjelpe selskaper gjennom vanskelige tider i markedet, og at investeringen i Solstad er i tråd med Akers strategi om å vokse innenfor olje- og gassektoren.

Solstad startet i 1964 og har i dag en flåte på rundt 50 skip. Hovedkontoret ligger i Skudeneshavn på Karmøy i Rogaland.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

Sjokktall fra USA kan gi Trump-fordel i presidentvalget  

Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama  

Strengere banker bidrar til bråstopp i markedet for salg og kjøp av næringseiendom: Regner med halvering dnPlus (DN+)

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.