«Så langt i år, per 18. august, har kommunene vedtatt å bosette 9.858 flyktninger. 4.986 er allerede bosatt (per utgangen av juli). Dette er 22 prosent flere enn på samme tid i fjor», skriver inkluderingsministeren i et skriftlig svar til Stortinget tirsdag.

Samtidig ble det i fjor bosatt 19 prosent flere flyktninger enn året før.

Ved utgangen av juli i år var det ifølge departementet 5.364 bosettingsklare flyktninger i statlige mottak. En stor andel av disse kommer fra krigsherjede Syria.

I tillegg har Stortinget vedtatt at Norge i år skal gjenbosette 2.620 overføringsflyktninger, blant dem 2.000 fra Syria.

Ifølge Horne ligger det an til at norske kommuner i år kommer til å bosette nesten 10.000 flyktninger. Likevel økte antallet som venter i mottak, i første halvår.

«Stortingets vedtak om å ta imot til sammen 8.000 syriske overføringsflyktninger i år og de to neste årene gjør bosettingsarbeidet ekstra krevende og utfordrende», skriver hun.

Alle partiene unntatt SV og Frp sluttet opp om Syria-avtalen. Frp-leder Siv Jensen møtte hard kritikk da hun i sin valgkampåpning oppfordret norske kommuner til å si nei til å ta imot flyktninger.

 

Les også: Hagen gjør dagligvare-comeback

Hvem holder folket med – justisministeren eller journalistene?

- Nå får vi det fra alle kanter. Det er sterke krefter i sving her

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert: