I løpet av neste uke sender han et brev til EU-kommisjonen i et forsøk på å starte et arbeid med et strengere regelverk, melder NRK.

- Det er bra med konkurranse. Men de som vinner konkurransen skal gjøre det fordi de jobber smartere og er bedre enn konkurrentene, ikke fordi de underbyr på lønn ved å hente lavkost-arbeidskraft fra andre steder, sier Solvik-Olsen.

Han sier at han vil hindre at norske og europeiske flyselskap utkonkurreres på hjemmebane av «flyselskap med lavkostmannskap».

Den amerikanske pilotforeningen mener det er brudd på en avtale mellom USA og EU som også Norge har signert, når Norwegian flyr mellom Europa og USA med fly som er bemannet med personale på asiatiske vilkår.

- Vi vil ta dette opp med våre myndigheter, sier foreningens leder Lee Moak til NRK.

Norwegian uttaler i en epost at kritikken er et fagforeningsutspill i rekken av mange angrep mot selskapets internasjonale virksomhet.

Selskapet sier at sikkerhetsbestemmelser, hviletider og arbeidsforhold om bord er i tråd med europeisk regelverk ved Bangkok-basen. Når det gjelder USA, vil Norwegian om kort tid åpne to baser som vil bli betjent med amerikansk personale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.