•  Vinter-OL i Oslo i 2022? Eller?

– Ja! Hvis du mener OL har en plass i verdenssamfunnet, så har vi som nordmenn en plikt til å bidra. Vi kan godt være uenig i pampene i IOC, men det er en kamp det er lettere å vinne om vi arrangerer i Oslo.

 • Er Birken blitt harry?

– Det er harry når du nærmer deg 50 og skal bli toppidrettsutøver.

 • Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Uff, da. Jeg har jo gjort det noen ganger. Men det er fordi jeg har en iboende helikopterinteresse. Jeg synes det er artig også når naboen lander med helikopter på hytta ved Lillesand.

 • Ødelegger snøscootere den norske fjellidyllen?

– Nei, det er ikke noe problem. Det burde vært en mye større industri enn det det er. Jeg har selv vært på snøscootersafari i Finnmark, og det var helt fantastisk.

 • Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Jeg tror alle må bidra, ellers går det ikke. Helikopterflyvning? Nei, jeg tror det er mye større enn det. Alle må som sagt bidra, men så gjør vi alle også noen galne ting.

 • Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– I Stavanger er ikke det noe problem. Det skader ikke om man gjør det fire-fem år til.

 • Bør Norge innføre tiggerforbud?

– Ja. Tigging fører ingenting godt med seg. At folk kan stå i et gatekryss og vaske bilruter og få penger for det er fantastisk, Det samme med å spille musikk, tegne, utføre en tjeneste. Men det er for primitivt å bare holde ut hånden. Og man må bli kvitt bakmennene, for det er ikke de som sitter på gaten som får mesteparten av pengene.

 • Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

Litt skeptisk, faktisk. Jeg synes private skoler i Norge er en uting. Vi bør ha en ambisjon om at norsk skole er godt nok for alle. Kronprinsparet og alle norske unge har godt av å gå i offentlig skole.

 • Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Den er tilstrekkelig som den er i Norge. Er det noen andre land i Europa som har det bedre? Da jeg fikk barn hadde jeg en jobb der man hverken får pensjonspoeng eller pappaperm, det eksisterer ikke for en idrettsutøver.

 • Monarki eller republikk?

– I Norge synes jeg det er bra med det monarkiet vi har. Jeg synes de spiller rollene sine bra. Jeg liker at de er blitt mer normale folk og er gode representanter. Tradisjonen synes jeg er bra, det hadde vært tungt å starte på nytt og velge president.

 • Synes du synd på lærere som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00 til 15.30?

– Jeg synes ikke synd på lærere, men gode lærere er en utrolig viktig ressurs i det norske samfunnet. Det går mer og mer opp for meg jo eldre jeg blir.

 • Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Jeg synes vi har en bra politikk i Norge. Jeg klarer veldig greit å forholde meg til sånn vi har det i dag.

 • Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Den saken har jeg ikke satt meg godt nok inn i. Men Norge bør ha et ryddig og greit forhold til Kina.

 • Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Norsk krigshistorie er jeg interessert i, men kunne godt lært mer om.

 • Når tar du «selfies»?

– Det tar jeg aldri, det bør jeg begynne med!

 

Tre på Facebook

Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

Heller det enn å flytte hytten!

Ole Isager

 

Vri det heller andre vei da: Hvorfor skal man ta helikopter til hytta? Er det helsemessige årsaker? Null problem! Ikke vei til hytta? Null problem! For å vise at man har mye penger? Get a life ...

Ida Harper

 

Meget bekvemmelig. og svært lite miljøvennlig.

Maria Wik(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.