– Hva er ditt hemmelige talent?

– Fornuft. Det tror jeg det må være. Vanskelig å vite hva folk synes er talent, det er eneste jeg kan komme på.

– Hva er det dårligste kjøpet du har gjort?

– Her venter alle at jeg skal si noe om aksjer, men det gjør jeg ikke. Det er et skateboard. Vi har et hull i veggen... Det er ett år siden eller noe sånt noe. Det gikk ganske bra en stund. Men når det gikk dårlig, gikk det veldig dårlig. Det ble påstått at føttene så vidt berørte taket. Da var resten av kroppen vesentlig lavere. Ved et mirakel traff jeg med skulderpartiet, tror jeg. Jeg klarte å krumme nakken inn da jeg forsto at dette her ble ille. Heldigvis er det tregulv og ikke betong. Hadde det vært betong hadde vi ikke snakket sammen. Skateboardet bruker min datter. Hun er god på det. Det var ment for henne. I min villfarelse om ferdigheter skulle jeg vise henne, til tross for at dette var noe jeg aldri hadde gjort det før. Det var et lite øyeblikk jeg lurte på om det kvalifiserte til å bli nedtegnet som ytterligere et BASE-hopp, men jeg tror ikke det gjør det. Jeg tror dessverre det er for lavt. Det ville i så fall være det laveste jeg har gjort.

– Elsykkel – topp eller tull?

– Det er miljøvennlig, så jeg vil vel kategorisere det som topp, men de fleste burde jo sykle med vanlig for å få mosjon.

– Bør elbiler få kjøre i kollektivfeltet?

– Det må de gjerne gjøre så lenge de ikke forhindrer kollektivtrafikken for da blir på en måte vitsen borte, føler jeg.

– 10.000 Syria-flyktninger til Norge - eller hjelpe mer i nærområdene?  

– Problemet er at man har vesentlig forspilt sin mulighet til å hjelpe i nærområdene. Syria minner om Kosovo hvor alle bare satt med hendene i fanget helt til det ble en menneskekatastrofe av det. Det er helt utrolig at de klarer å gjenta det så kort tid etter. Nå får man bare gjøre så godt man kan. Men helt opplagt burde nærområdet vært prioritert.  Der sitter politikerne, ikke de norske, i førersetet med hendene i fanget og lar en menneskelig tragedie utvikle seg.

– Hvilken rente har du på boliglånet ditt?

– 2,7 før siste nedsettelse, den regner jeg med at jeg får effekt av. Jeg ble dritt lei av at ingenting skjedd. Jeg fikk masse henvendelser fra andre banker, så kikket jeg på hvilken boligrente jeg hadde og den var 0,6 prosent høyere enn andre. Da var det på tide å gripe inn. Da senket banken renten.

– Hva er best, "pappakropp" eller «birkenkropp»?

– Antagelig nærmere birkenkropp, men det er av helsemessige årsaker.

– Er du for eller imot au pair-ordningen?

– Jeg har aldri hatt au-pair, men alt annet likestilt så er jeg for au-pairordningen. Folk må jo få gjøre hva de vil. Men man skal ikke utnytte arbeidskraften heller.

– Hvilket selskap kunne du tenke deg å lede?  

– Da ville jeg ledet PST fordi det er et ekstremt interessant fagfelt. Dernest Finanstilsynet fordi de trenger det.

– Når unner du deg en ekstra dyr vin – og hva er den dyreste du har drukket?

– Når det er venner på besøk. Den dyreste tror jeg var da jeg var i Courchevel i 2009, hvor en med for mye penger for lite vett, spanderte en rødvin til lunsj oppi bakken til 1500 euro. Jeg husker ikke hvilken.

– Hva er det mest irriterende ordet du vet om?

– Ansvarsfraskrivelse. Det mest irriterende ordet er på engelsk. Det er «like», hvis du hører, særlig som amerikanere snakke så er hvert tredje ord «like».  Det er bare ufattelig irriterende.

– Hvem ville du helst vært på nachspiel med?

– I disse dager er jeg fornøyd hvis jeg overlever vorspielet.

– Hva kommer ikke over dørstokken hjemme hos deg?

– Den er enkelt: Det er innbruddstyver. Hvis jeg er hjemme.

– Hvordan påvirker oljesmellen deg?

– Så langt; ikke.

– Hva krangler familien om i ferien?

– Ingenting. Da er det lave skuldre, slik det bør være. Da prøver man å få tempoet ned og ikke irritere seg. Men det er jo hele poenget med en ferie. Forvalte den sånn at det skal bli minst mulig ting å irriterer seg over.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.