• Når tar du «selfies»?

– Den siste jeg tok var da gutten min på 12 år og jeg var på fotballcup i Bø. Ellers må jeg innrømme at jeg tar bilder av meg selv når jeg møter kjendiser. Jeg tok blant annet bilde av meg selv sammen med Kristin Skogen Lund og Gerd Kristiansen for ikke så lenge siden. Det var morsomt.

  • Monarki eller republikk?

– Det vil være veldig krevende å fjerne monarkiet, så jeg synes vi kan ha det slik vi har det. Men jeg ville ikke innført monarki om vi skulle laget samfunnet på nytt i dag.

  • Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Det er få ting som irriterer meg så mye som elbiler i kollektivfeltet. De skaper forstyrrelser for oss andre og kollektivtrafikken går alt for sakte inn mot Oslo. Jeg vet om folk som går ned i deltidsstilling fordi de står så mye i kø. Vi må bruke penger på å bygge ut kollektivfeltet, ikke på å belønne de som har så god råd at de kan kjøpe elbil.

  • Er Birken blitt harry?

– Jeg aner ikke, jeg har aldri vært der og kommer aldri til å dra dit. Men det virker litt hysterisk.

  • Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Det viktigste er at verdens ledere satser på innovasjon og teknologi, så vi kan løse problemene samtidig som vi har utvikling. Det er selvfølgelig også bra om folk sorterer sin egen søppel, men det er ikke der de avgjørende endringene skjer.

  • Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Hvis man har så dårlig tid at man må bruke helikopter for å komme til hytta må man organisere livet sitt annerledes. Jeg synes de som gjør det utfordrer likhetsidealet ved å bruke pengene sine på en så prangende måte.

  • Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Vi i Norge må venne oss til at Kina er en stormakt og at alle stormakter, også Kina, må behandles med respekt. Så svaret er nei.

  • Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Foreldrepermisjonen er lang nok totalt sett! Jeg mener at permisjonen må tredeles, en for far, en for mor og en del som foreldrene kan velge selv hvordan avvikles. Jo lenger mor er borte fra jobb med svangerskapspermisjon, jo mindre er sannsynligheten for at hun kommer tilbake i full stilling. Kvinnene er velferdsstatens redning! Vi må legge forholdene til rette for at de kan jobbe mest mulig.

  • Hvilket råd vil du gi til kommunikasjonsrådgiverne i First House?

– Nå er det slik at Spekter er kunde hos First House så det er de som skal gi meg råd, ikke jeg som skal gi dem. Men det vi kjøper av First House er råd og diskusjoner, ikke påvirkningsarbeid. Å påvirke klarer jeg selv.

  • Bør Norge innføre tiggeforbud?

– I et land med et så godt utbygget velferdssystem burde tigging vært unødvendig. Samtidig synes jeg det er rart å nekte folk å be om hjelp, så jeg har ikke klart å finne ut hva jeg mener om det.

  • Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Naturfagpensum på videregående skole, så jeg ante hva min datter snakket om.

  • Vinter OL i Oslo 2022? Eller?

– Nei, et OL synes jeg ikke vi trenger og jeg synes de som er for bruker dårlige argumenter, når de drar frem dette med kollektivtrafikken. Vi må klare å bygge ut kollektivtrafikken i Oslo uten at vi må gjøre det på grunn av OL.

  • Synes du synd på lærerne som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00 – 15.30?

– Jeg synes sjelden synd på de som streiker i vårt land. Alle må regne med å være på jobb når arbeidsgiver trenger dem, også lærerne.

  • Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– Vi skal ikke mene så mye om at kronprinsparet velger de løsningene de gjør, vi må respektere at de er foreldre i denne sammenhengen og kan velge for sine barn. Jeg synes de gjør sitt for å være folkelige og når de har valgt dette av grunner. 

  • Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Alkoholpolitikken i Norge er avhengig av at det er stor oppslutning rundt Vinmonopolet blant folk. For å få til det må Vinmonopolet fornye seg og for eksempel ha åpent på valgdagen, nyttårsaften og julaften. Jeg synes det er oppsiktsvekkende at LO ikke ville være med på det.

  • Ødelegger snøscootere den norske fjellidyllen?

– Det skal jeg svare på når jeg får tid til å reise på fjellet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.