Vinter OL i Oslo 2022? Eller?

– Nei, det finnes mer enn nok av andre ting som vi burde bruke pengene våre på.

Jensens selfie med Kerry
Jensens selfie med Kerry (Foto: Instagram)

 

 • Når tar du «selfies»?

– Når jeg møter spennende mennesker, selv om jeg skjønner at det kanskje er litt ukult. Forrige uke var et høydepunkt da tok jeg bilde av meg selv med John Kerry.

 • Monarki eller republikk?

– Her i Norge er jeg enig med folk flest i at vi har en modell som fungerer bra og personlig er jeg stolt av det engasjementet kongehuset viser.

 • Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Jeg er en person som elsker å lære nye ting så egentlig alt, men om jeg må velge: hva som rører seg i hodet på toppolitikerne våre, som ikke våger å sette Norge på en miljøvennlig kurs, selv om vi vet at det er nødvendig både for klima, menneskene og for økonomien i fremtiden.

 • Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Det tror jeg vi alle må være med på. Situasjonen vi har nå er et resultat av enkeltmenneskers beslutninger. Det farligste som kan skje er at alle tror «noen andre» skal løse klimaproblemet. Både ledere, politikere og folk flest må gjøre mye fremover.

 • Bør Norge innføre tiggeforbud?

– Vi blir ikke kvitt fattigdom og nød ved å forby det. Det er et problem at mange av tiggerne som kommer til Norge er en del av grupper med bakmenn og lignende, men jeg er usikker på hva et forbud egentlig løser, så nei.

 • Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Det er en helt absurd ting å gjøre. Nei, ta heller toget.

 • Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Nei, men jeg synes måten de behandlet Dalai Lama på var ganske pinlig. Norske politikere bør og må gå foran og være tro mot sine egne prinsipper.

 • Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Incentivordningene har vært en rekordsuksess, men på sikt håper jeg at elbilene overtar for bensinbilene. Da må kollektivfeltene være forbeholdt kollektivtrafikken, men vi kunne fått et eget elbilfelt.

 • Synes du synd på lærere som må være på skolen fra 08.00 til 15.30?

– Nei, samtidig så tror jeg lærerne selv vet best hvordan de burde legge opp arbeidsdagen best mulig. Det viktigste for meg er at barna våre får god undervisning på skolen.

 • Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Det viktigste bør være å sikre at de som sliter med rusmidler får den hjelpen de trenger og jeg tror ikke åpningstider er en viktig sak. Jeg er en varm tilhenger av Vinmonopolet og de flike folkene som jobber der.

 • Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– Hva slags skole barna deres skal gå på må de få bestemme selv. Jeg er mest opptatt av at alle skoler skal ha god miljøundervisning uavhengig av om skolen er offentlig eller privat.

 • Ødelegger snøscootere den norske fjellidyllen?

– Absolutt! Det er forunderlig at vi har en klima og miljøminister som blir mest kjent for å slippe motortrafikk til i utmark. Personlig kan jeg ikke tenke meg noe verre en snøscootere som dundrer gjennom fjellheimen, Det er ikke det vi drar på fjellet for å oppleve.

 • Er Birken blitt harry?

– Ja, Birken er harry. Jeg er konkurransemenneske selv, så jeg skjønner at folk går den, Men jeg har ikke noe sans for utstyrshysteriet det fører med seg og den helt store naturopplevelsen er det vel heller ikke.

 • Hvilket råd vil du gi til kommunikasjonsrådgiverne i First House?

– Jeg tror det vil være lurt å være ærlig og åpen. Også må jeg si at det er fascinerende hvordan pr-folk jobber så hardt med å undergrave sin egen troverdighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.