Hva er ditt hemmelige talent?

– Sangstemmen. Jeg har fremført «My Way» på Bellagio i Las Vegas foran 2000 kolleger i edru tilstand.

Hva kommer ikke over dørstokken hjemme hos deg?

– Pressen. Jeg har fått installert verdens råeste overvåkning av huset. Jeg blir varslet på mobilen om katta fiser i hagen for å si det slik. Ergo kommer heller ikke noe annet over dørstokken min uten å bli lagt merke til.

Hva er det dårligste kjøpet du har gjort?

– Jeg betalte for et cruise en gang, men gikk aldri skikkelig ombord og fikk igjen pengene etterpå. Det virket helt grusomt allerede ved leideren, så vi snudde i døren. Ellers har jeg eid en Mercedes en gang. Det vil neppe skje igjen.

10.000 Syria-flyktninger til Norge – eller hjelpe mer i nærområdene?

– Ja takk begge deler. Vi bør ta vårt ansvar, og det faktum at vi er veldig heldige som bor i Norge, litt mer seriøst enn vi har gjort så langt.

Hvem ville du helst vært på nachspiel med?

– Jeg tror et nachspiel med Bono og Jesus kunne vært stas. Bono, for musikken. Jesus, så vi ikke gikk tom for vin. Så kunne det jo være greit å få avgjort hvem av dem som egentlig er Gud.

Elsykkel – topp eller tull?

– Topp. Den får de i litt dårlig form, og eldre, ut i naturen. Jeg har lyst på en selv, men nøyer meg med elektrisk skateboard foreløpig.

Vil du ha vin og sprit i matbutikken?

– Ikke for min del. Hvis de ikke kan mat, så kan de sikkert ikke vin heller. Jeg setter pris på kompetansen og utvalget på Vimonopolet. Kanskje polet kunne begynne å selge mat også?

Er du for eller imot au pair-ordningen?

– Alle er forskjellige og folk får bestemme selv. Men, det blir jo et litt «first world»-preg over det når man må ha au pair for å kunne administrere håndverkerne, ha tid til å gå på Artesia, samt drikke den daglige Champagnen på Vinderen med resten av Cayenne-mafiaen, før far kommer hjem. Der både mor og far jobber er det selvsagt praktisk med en «nanny». Selv ville jeg aldri hatt det. Butler derimot ...

Hvilket selskap kunne du tenke deg å lede?

– Google Inc. Jeg er blitt hektet på gleden ved å jobbe der, samt innovasjonen.

Bør elbiler få kjøre i kollektivfeltet?

– Der det ikke er til sjenanse for kollektivtransport så bør de få lov. Dette må vel tilpasses etterhvert som alle biler blir uten motor, og sjel.

Når unner du deg en ekstra dyr vin – og hva er den dyreste du har drukket?

– Kun om kvelden, men jeg har aldri betalt noe særlig for en vin til meg selv. Hvis jeg skal flotte meg så kjøper jeg en «Molsino». Til hverdags en «Gattinara». Begge fra den «norske vingården» Nervi i Piemonte. I disse dager er testvinneren «Rosa» fra samme sted god, med tanke på at det er tid for rosé. Billige, men meget gode viner.

Hva krangler familien om i ferien?

– Jeg ville løyet hvis jeg sa at vi noensinne har kranglet på en ferie. Men, da yngstedatteren bestilte spaghetti for 13 dag på rad så antydet min kone kanskje at en grense nærmet seg ...

Hva irriterer deg?

– Jeg sliter med lyder som ikke hører hjemme der jeg hører dem. Som for eksempel knekkebrødspising på møterommet. På kjøkkenet plager det meg overhodet ikke.

Hvilken rente har du på boliglånet ditt?

– Rundt 2.5 % etter siste nedsettelse. Jeg blir loppet og lurt i alle fall. Vi må være verdens dummeste bankkunder her i landet, og det inkluderer meg.

Hva er best, «pappakropp» eller «Birkenkropp»?

– En mann bør ha 52 R i dress og gjerne både være pappa og gå Birken. Det har, mye takket være dere i DN, blitt altfor mye fokus på trening og kropp. Når folk skiller seg fordi kona mener de trener for mye, da har det gått for langt. Jeg er glad vår kjære kronprins Haakon gikk Birken på 3.36 med relativt lite trening bak seg. Det setter merkejaget litt i perspektiv. Mange trodde de var atleter om de gikk på 3.40.

Hva er det mest irriterende ordet du vet om?

– Det verste ordet som finnes er «ikke sant». Det misbrukes fullstendig. Det er like dumt som amerikanske overklassejenters bruk av ordet «like».

Hva er det verste med jobben din?

– Det verste med jobben min er pressens uendelige mas om ting de lett kunne googlet seg frem til.

Hvordan påvirker oljesmellen deg?

– Oljeprisen har motivert meg til å jobbe mer konkret med hva Norge skal leve av i fremtiden. Moonwalk.me er et av disse prosjektene som ledes av Kenneth Winther. Vi prøver å ta tak på egen hånd og vise at nordmenn ikke må ha flaks eller naturressurser på vår side for å ha en sjanse. Foreløpig er interessen størst fra utlendinger. Det virker som om de bryr seg mer om oss, enn vi selv gjør.

Sette penger i aksjer, eiendom eller banken?

– Ligg unna banken.

Hva er din største uvane?

– Akkurat nå er jeg hekta på tv-serien Sons of Anarchy. Det er ikke bra når jeg kjører til jobben på Harley’en min og later som jeg er Jax Teller.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.