Hvordan vil boligprisene utvikle seg de neste årene?

– Jeg har fulgt med litt i DN, og så vel her forleden en henvisning til en SSB-rapport som spådde fortsatt stigning. Jeg har bodd i Ullevål Hageby i 22 år, og her er det vel et helt eget boligmarked, litt som Monopol. Det blir vel fremdeles sånn her, og jeg tror også på økning på andre deler av Oslo.

Bør politiet og PST få utvidet adgang til å overvåke nordmenn?

– Jeg ser helt klart dilemmaet med tanke på å bekjempe kriminalitet. Samtidig kommer jeg til å tenke på filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og hans kamp for å beholde sine upubliserte opptak. Han vant enstemmig i Høyesterett, og det var en sak vi redaktører var opptatt av. Den type saker kan bli en indirekte trussel mot pressefrihet og kildevern.

Hva er skammelig for deg?

– For å ta ordet «Skam» først – så innrømmer jeg at jeg er en kvinne på 50 år som er hektet på serien «Skam». Det synes sønnen min på 14 er veldig kleint. Når det gjelder spørsmålet, så tenker jeg umiddelbart på ord som smålighet, misunnelse og mangel på respekt for andre og det er det motsatte av ordet jeg digger: Raushet.

Handler du dagligvarer på nett?

– Jeg vet ikke om jeg tør å si det høyt, men jeg handler aldri dagligvarer. Derfor var det ganske avslørende da jeg var med på 4-stjerners middag og brukte litt tid på å finne kyllingfiletene i butikken. Men det ble sikkert et godt tv-innslag for TVNorge.

Hva vil du huske Barack Obama aller mest for?

– Jeg delte en videosnutt på Facebook-siden min nylig. Den viser Obama, som lener seg ned mot en nydelig liten gutt som tar på håret til Obama, og utbryter at han har det akkurat samme håret som presidenten. Det var et nydelig øyeblikk som sier mye om personen Obama, ikke bare presidenten. I tillegg må jeg si at Michelle Obama imponerer meg mer og mer. Denne uken gikk hun fra å gjøre en «Carpool Karaoke» på Youtube, til å holde en fantastisk tale på demokratenes nasjonalforsamling. Der snakket hun blant annet om hvordan Hillary som president er det hun ville ha videre for døtrene. Noe mer girl power enn Michelle Obama og Hillary Clinton får du vel ikke.

Når ble du sist rørt?

– Det husker jeg veldig godt: 11. juni, dagen før min sønn Alexander fylte 14 år, ble han Norgesmester i standarddans. Det var tøff konkurranse, og det var ikke gitt at han og partneren skulle gå helt til topps. Jeg vet hvor mange treningstimer som ligger bak. Dans er en eliteidrett, og jeg er veldig glad for at ikke alle gutter spiller fotball. Jeg kaller han for min paljettsønn!

Hvilken norsk politiker kunne du tenke deg å invitere med på hytta?

– Det ville vært Gro Harlem Brundtland. Jeg fikk møte og intervjue henne da jeg var sjefredaktør i Henne på slutten av 2000-tallet, og vi kåret henne til århundrets viktigste kvinne. Det var et sterkt og uforglemmelig møte. På mitt kontor henger det ti bilder av ti kvinner som har betydd noe for meg, eller jeg har møtt – og der henger det et portrett av Gro, sammen med Jeanne d’Arc, Frida Kahlo og Coco Chanel, for ikke å glemme Pippi Langstrømpe.

Hvis du kunne velge pensjonsalder, når ville du lagt inn årene?

– Mitt forbilde i så måte, er grunnleggeren av «nye» Cosmopolitan på 1960-tallet, Helen Gurley Brown. Hun var i Norge da vi lanserte norske Cosmopolitan. Som 84-åring gikk hun rundt på kontoret med høye hæler hver eneste dag.

Hva er tittelen på biografien om deg?

– Det blir mitt livsmotto: «En dag uten en lite dose paljetter, er en mislykket dag». Mye symbolikk i det. Undertittelen kan være «Et liv på høye hæler». Jeg liker å ha kontroll, så jeg skriver den selv.

Hva er fordelene – og utfordringene – med delingsselskaper (som Uber og Airbnb) og delingsøkonomien generelt?

-Jeg tenker jo at den er kommet for å bli. Det er en slags fragmentert makt, som kan være til fordel for kunden. Deling av leiligheter og boliger som ellers ville stått tomme, er en logisk og bærekraftig økonomi, og det utfordrer også forbrukerne til å tenke mer miljøvennlig. I tillegg gir systemene som finnes åpning for tilbakemeldinger som gjør at forbrukernes stemme blir hørt. Så er det vel noen juridiske gråsoner, men det er jo ikke slik at vi i hagebyen trenger hver vår gressklipper. Kanskje jeg skulle begynt med utleie av alle de lange kjolene jeg har på loftet!

Hvilken artist ville du latt underholde på din egen fest?

– Jeg må nesten svare Jan Eggum. I 25 år har vennekretsen min sunget inn julen på bitte lille julaften med Eggum-sanger, men aldri invitert han live. Det er kanskje på tide.

Hvilken fornybar ressurs har du mest tro på? Hvorfor?

– Med de ressursene vi har av vindkraft i vår del av verden, må jeg vel svare det. I stor skala er vindkraft etter det jeg har lest det mest miljøvennlige man får. I tillegg synes jeg vindmøller er estetisk fine og vakre i landskapet.

Hva synes du om søndagsåpne butikker?

– Jeg har ingen sterke meninger om dette, men tenker det ikke er direkte ødeleggende for et samfunn. Man kan jo handle på nettet døgnet rundt, så hvorfor fysiske butikker ikke kan få bedre vilkår kan man spørre seg. Samtidig er det noe fint med nostalgien i å holde på søndag som en fridag.

Hvilke konsekvenser får det for resten av verden hvis Trump blir president i USA?

– En mann med en slik hentesveis kan ingen ta på alvor. Jeg så Obamas tale der han latterliggjorde Trumps meninger, ytringer og holdninger, uten å svare med Trumps retorikk. Men tilbake til spørsmålet: Det blir vel økonomisk usikkerhet i resten av verden.

Hva vil bli konsekvensene av britenes EU-nei?

– Det er vel kanskje litt tidlig å si, utenom at det er en frykt for en uforutsigbar økonomisk situasjon i hele Europa. Men jeg orker egentlig ikke å tenke på dette midt i ferien.

Er norsk økonomi i krise?

– Norsk økonomi er i alle fall i endring. Ordet krise er blitt brukt en del den siste tiden av eksperter og politikere. Jeg leste i DN her at den dyktige damen Elisabeth Holvik sa at vi nå ligger verre an enn etter finanskrisen, med risiko for nullvekst. Men alle nordmenn føler vel ikke hver dag på kroppen at vi er i en økonomisk krise.

Hva kunne du risikert å bli kriminell/sitte i fengsel for?

– Det er sikkert et svar mange har gitt tidligere – men dersom noen ville utsatt barna mine for noe ... noe lengre enn det orker jeg ikke tenke.

Hvilken fjelltopp er den høyeste du har vært på?

– Den eneste jeg pleier å være på er Gråhø i Espedalen, der vi har familiehytte. Det er 1400 meter over havet. Men nå fikk jeg en tur til Galdhøpiggen i bursdagsgave av gode venninner, så den ligger og venter.

Hvilken utdannelse ville du valgt hvis du skulle studert i dag?

– Jeg har aldri hatt ambisjoner om andre yrkesretninger enn media og kommunikasjon. Livets skole er heller ikke så dumt – erfaring på godt og vondt og læring av nedturer og oppturer er verdt mye.

Hvilken tv-serie er du hektet på? Og hvorfor?

– Jeg er ikke skrudd sammen sånn, og har aldri evnet å bli hektet på tv-serier på den måten. Jeg så alt av «Sex og singelliv» i sin tid, og har hørt at jeg bør sette av noen helger til «House of Cards».

 

Les også:

Verdien i noen av Trondheims fremste presisjebygg ble anslått til 3,6 milliarder: Hevder verdien ble blåst opp

– Egentlig er jeg fire år for tidlig ute. Det var OL i Japan vi siktet mot. (D2)

Valutasmell: Tapte like mye som han lånte(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.