Hvis du kunne velge pensjonsalder, når ville du lagt inn årene?

– Jeg tenker å starte ny karriere når jeg blir 60 år. Jeg tenker kanskje at jeg skal drive en gård – eller bli konsulent.

Hvilken fjelltopp er den høyeste du har vært på?

– Kilimanjaro. Da var jeg åtte år gammel. Jeg fikk riktignok ikke lov til å gå helt til topps, og måtte snu halvveis på 4000 meter. Det var litt bittert.

Hvilken norsk politiker kunne du tenke deg å invitere med på hytta?

– Nå har jeg akkurat solgt hytta, så da slipper jeg heldigvis å svare på det.

Hvilken artist ville du latt underholde på din egen fest?

– Jeg så at Paul McCartney hadde spilt for Obama på hans bursdag i helgen, og han er velkommen også hos meg.

Hva vil du huske Barack Obama aller mest for?

– Først og fremst den optimismen han skapte da han ble valgt. Jeg var i Tanzania da det skjedde, og det var fantastisk å se den optimismen han skapte også der.

Hva kunne du risikert å bli kriminell/sitte i fengsel for?

– Kildevernet. Jeg hadde latt meg fengsle for å beskytte en anonym kilde i Aftenposten.

Hva er fordelene – og utfordringene – med delingsselskaper (som Uber og Airbnb) og delingsøkonomien generelt?

– I mitt hode er ikke Airbnb og Uber delingsselskaper. De er blodkommersielle agrigeringsselskaper. På plussiden får folk muligheter til å skape inntekter på kapitalvarer, men samtidig er disse globale gigantene i ferd med å bli så dominerende at de kan hindre fair konkurranse i markedet. De er vanskelige å regulere, og prinsippet om likebehandling av aktører i næringslivet er under press.

Hvilken fornybar ressurs har du mest tro på? Hvorfor?

– Mitt eget hår har fornyet seg bra i 50 år, så det har jeg tro på. Nei, altså. Jeg har stor tro på fornybare ressurser generelt. Om jeg skal trekke frem én ting – så sier jeg matproduksjon.

Hva er skammelig for deg?

– Det er et uttrykk som i altfor stor grad brukes for å styre og kontrollere andres kropp og seksualitet, så det bruker jeg aldri. Jeg bruker noen gang «umoralsk». Det er flere politikere og statsledere som opptrer umoralsk for tiden, uten å nevne navn.

Hvilke konsekvenser får det for resten av verden hvis Trump blir president i USA?

– Jeg er i tvil om han bare er beregnende eller om han er en mann ute av kontroll. USA har uansett et velutviklet system med «check and balances», så han kan bli tidenes største «lame duck», uten mulighet til å gjennomføre alle innfallene sine. Jeg tror definitivt det er det beste for verden om han taper det valget.

Hva vil bli konsekvensene av britenes EU-nei?

– Nei si det. Det vil i hvert fall tvinge frem en reformering av EU.

Hvilken utdannelse ville du valgt hvis du skulle studert i dag?

– Jeg tror jeg ville tenkt i retning av alternativ energi, enten om det skulle vært fra ingeniørsiden eller noe annet. Det er et område som virker interessant, som er i tiden og som vil være det lenge.

Bør politiet og PST få utvidet adgang til å overvåke nordmenn?

– Ja, så lenge metodene brukes etter begrunnet og konkret mistanke og ikke innebærer en generell overvåkning av befolkningen eller grupper. Når politiet får utvidede fullmakter må også den sivile kontrollen med politiet styrkes.

Er norsk økonomi i krise?

– Nei, men vi er i en svært dramatisk omstilling som følge av digitalisering og globalisering. Det som rammet mediebransjen for ti år siden, rammer nå alle bransjer. Det kan innebære krise for enkeltpersoner, men ikke for norsk økonomi som sådan.

 Hvilken tv-serie er du hektet på? Og hvorfor?

– Jeg prøver å begrense tv-seing, spesielt serier, fordi det tar så langt tid. Men jeg henter meg litt inn til jul. Da får jeg kulturavdelingen til å sende meg noen tips. En av dem jeg er blitt hektet på er House of Cards.

Hva er tittelen på biografien om deg, (og hvem skriver den?)

– Det kommer aldri noen autorisert biografi om meg, så da vil jeg neppe få innvirkning på en eventuell tittel, heller.

Når ble du sist rørt?

– Jeg er ganske lettrørt, så det skjer egentlig ganske ofte. Gjerne både av film og bøker, men nå kommer jeg selvfølgelig ikke på noen. Jeg har lest Linn Ullmanns portrett av sin mor og far i sommer, og ble i hvert fall ikke rørt av den.

Hvordan vil boligprisene utvikle seg de neste årene?

– Aner ikke. Vi blir stadig flere i Oslo og presset på leilighetene deretter. Den utviklingen vil nok fortsette.

Hva synes du om søndagsåpne butikker?

– I prinsippet er jeg for, men jeg må innrømme at det er deilig at søndagene er litt annerledes.

Handler du dagligvarer på nett?

– Ja, det er faktisk utrolig praktisk. Jeg bor i byen og går fra jobb, så jeg handler også i butikk på vei hjem, men bestiller nok på nett minst én gang i uken.

 

Les også:

Vil tvangsselge Airbnb-bolig

Giga-tunnel skaper ny giv dnPlus  (DN+)

– En eventyrlig investering dnPlus (DN+)

Anbefalt fra DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.