– I 2016 sier 36 prosent at de handler i søndagsåpne butikker, mens 21 prosent svarte det samme i 1996. Det er nok fordi tilgangen er blitt bedre etter at den såkalte Brustad-bua kom, og folk er veldig fornøyde, sier forsker Randi Lavik ved SIFO til NTB.

Selv om flertallet av nordmenn ikke handler på søndag, liker vi godt at muligheten er der, og vi er blitt mer positive til søndagsåpent. Særlig liker folk at det er mulig å handle dagligvarer på søndager i kiosker og på bensinstasjoner, men når vi først stikker ut for å handle, velger de fleste å kjøpe søndagsvarene i små dagligvarebutikker.

Når det gjelder hvor ofte muligheten benyttes og hvor mye vi bruker, har ikke handlemønsteret vårt på søndager endret seg stort på 20 år.

Rundt halvparten av søndagsshopperne bruker tilbudet kun én gang i løpet av en måned, en tredel har gjort det to ganger i løpet av samme periode, mens bare en av fem har søndagshandler tre ganger per måned. Disse tallene er omtrent de samme som ved tilsvarende undersøkelse i 1996.

De fleste som handler på søndag skal bare supplere litt, og de bruker under en hundrelapp. De færreste bruker mer enn 200 kroner.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: