Statoil flyttet lørdag rundt 20 personer fra boreriggen Songa Endurance på Troll-feltet i Nordsjøen etter en gasslekkasje.

Statoil skriver på sine nettsider at det oppsto komplikasjoner under arbeid med å trekke produksjonsstrengen ut av brønnen, like før klokken 10 lørdag morgen.

– Brønnen er nå sikret med utblåsningsventil (BOP) rundt borestrengen på havbunnen og med ventil oppe på riggen. Det arbeides nå med å stabilisere brønnen, skriver selskapet.

Det var 107 mennesker om bord da hendelsen skjedde, men ingen er meldt skadd, og det er ingen fare for oljelekkasje.

– Vi flyr nå ut noe ekstra fagpersonell samtidig som mannskap uten arbeidsoppgaver i forbindelse med hendelsen blir sendt av riggen, sier mediekontakt i Statoil, Ole Anders Skauby, til Bergensavisen.

Til NTB opplyser Skauby at de har flyttet rundt 20 mannskaper til andre nærliggende installasjoner.

– Kort forklart er det en av to barrierer i brønnen som er borte. Vi skal alltid ha to barrierer for å sikre oss mot lekkasje, hvis vi mister en barriere, som kan være en ventil, sement eller boreslam, får vi det vi kaller en brønnkontrollhendelse. Da må vi gjenopprette den andre barrieren, og det er det vi jobber med nå, forklarer Skauby. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.