Statoil legger «Transocean Spitsbergen» i opplag ut året, som følge av overkapasitet.

Det opplyses i en melding fra Statoil torsdag.

Som Songa Offshore tidligere har meldt, legges også «Songa Trym» i opplag ut året, av samme grunn.

Dermed er Statoil i ferd med å avslutte leteprogrammet i Barentshavet for 2014.

Etter at «Spitsbergen» er ferdig med Saturn-brønnen, vil riggen kutte og trekke et brønnhode på letebrønnen Mercury. Jobben er beregnet til å være ferdig i midten av november. Deretter blir riggen suspendert ut året.

Kostnadsfokus

«Suspenderingen er et resultat av overkapasitet i Statoils riggportefølje, og at forsøkene på å modne frem alternative oppgaver til riggen ikke har ført frem», heter det.

-Vi er veldig godt fornøyd med arbeidet som Transocean har gjort for oss. Dessverre er vi nå i en situasjon med overkapasitet, samtidig som industrien står overfor høye kostnader og lavere lønnsomhet, sier direktør for anskaffelser i Statoil, Jon Arnt Jacobsen, i en kommentar.

«Spitsbergen» er planlagt for verftsopphold fra 1. januar 2015. Riggen er på kontrakt med Statoil til begynnelsen av tredje kvartal 2015.

«Songa Trym» blir suspendert etter riggen er ferdig med å permanent plugge en brønn på Oseberg-feltet i Nordsjøen. Denne jobben skal etter planen også være ferdig i midten av november.

-Songa Trym har levert solid på effektivitet og sikkerhet, og vi skulle gjerne sett at vi fikk benyttet oss av riggen også resten av året. Vi har forsøkt å finne nye oppgaver til riggen, men har ikke lykkes med de mulighetene vi har sett. Nå jobber vi sammen med partnere med å modne frem identifiserte boreoppdrag til begge riggene for 2015, sier Jacobsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.