Songa Offshore vil ikke opplyse om hvilken pris de venter å oppnå i salget av riggen «Songa Eclipse» til Seadrill.

Det sier finansdirektør Geir Karlsen til TDN Finans.

-Det er ikke et salg som er gjort, det er en heads of agreement. Det kan gå bra for begge parter, men det kan også hende at det ikke går bra. Derfor går vi ikke ut med noe pris nå, sier Karlsen.

Transaksjonen er forutsatt styregodkjennelser i begge selskaper samt en due diligence.

Songa Offshore stiger 22 prosent på Oslo Børs i morgentimene, mandag. Seadrill er bare moderat endret, ned 0,6 prosent.

-Seadrill vet mye om riggen, men en due diligence skal gjøres, sier Karlsen.

-Er dere presset til å selge riggen grunnet finansielle forhold?

-Dette er noe vi har jobbet med siden i mai, og det er egentlig mer tilfeldig at det kommer akkurat nå. Det har vært flere interessenter, og nå var det Seadrill som ville gjøre en slik heads of agreement, sier Karlsen.

Parallelt jobber Songa Offshore med mulige løsninger for de fire Cat D-riggene selskapet skal bygge for Statoil.

-Vi vil vurdere flere alternativer på Cat D-riggene. En MLP er et alternativ vi ser på, men det er ikke det eneste alternativet. Seadrill har nettopp satt sin MLP med stor suksess (..), så det alternativet er fortsatt veldig aktuelt for oss. Samtidig har vi relativt god tid på oss til å beslutte hva vi skal gjøre og om vi skal skille de ut, sier Karlsen.

-Er det mindre pressende nå, dersom Eclipse-salget går gjennom?

-Jeg vil ikke bruke betegnelsen mindre pressende. Vi vil ikke gjøre en MLP dersom vi ikke får en god prising på riggene, sier han.

Karlsen vil ikke kommentere spekulasjoner rundt emisjon(er). Han vil heller ikke kommentere kostnader knyttet til forlenget verftsopphold på de to riggene som er på verft.

- Når det er klarhet i hva kostnadene ble, vil vi gå ut med tallet, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.