For to år siden slo landets fremste korrupsjonsjeger Thuli Madonsela fast at Zuma og hans familie hadde unndratt midler til oppussingen av eiendommen.

- For å få en slutt på denne langvarige disputten ... foreslår presidenten at beløpet som han skal betale fastsettes uavhengig og upartisk, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor.

Det eksakte beløpet vil bli fastsatt av finans- og politidepartementet, heter det videre.

I 2014 fikk politiminister Nkosinathi Nhleko i oppdrag å undersøke finansieringen og konkluderte med at oppussingen var utført for å øke sikkerheten.

Blant sikkerhetsoppgraderingene var et svømmebasseng som ble beskrevet som et brannslokkingsanlegg, en hønsegård, en kveginnhegning, et amfiteater og et besøkssenter. Oppussingen skal ha kostet over 200 millioner kroner.

Zuma har tidligere benektet enhver anklage om at det ble gjort noe galt i forbindelse med oppussingen, men talene hans i parlamentet er ofte blitt avbrutt av opposisjonspolitikere som har ropt: «Betal tilbake pengene!».

Uttalelsen fra presidentkontoret kommer før neste ukes høring der opposisjonspartiene Democratic Alliance og Economic Freedom Fighters har gått sammen i et forsøk på å tvinge ham til å betale tilbake pengene.

President Jacob Zuma vil holde sin tale om rikets tilstand i parlamentet neste torsdag.

Følg utviklingen i markedene i DN Investor

 

Les også:

Gulfstatene vil ikke avholde krisemøte i Opec

- Oljeland i trøbbel holder meg våken om natten

Asia i dag: Emisjon overtegnet 4335 ganger

 

Se DNtv: Uteligger for en flaske vin

Uteligger for en flaske vin
Men ikke hvilken som helst vin. Bjørn Håvard Larsen sover utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i fem netter for å sikre seg eksklusive flasker Burgund-vin fra 2013.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.