Direktøren for selskapet bak ferjen som forliste utenfor Sør-Korea i april i fjor, er dømt til syv års fengsel i Sør-Koreas høyesterett.

Dermed opprettholdes en dom fra en ankedomstol i mai, som slo fast at direktøren i ferjeselskapet, Kim Han-Sik, var skyldig i uaktsomt drap og underslag. Fire andre ansatte i selskapet er dømt til fengselsstraffer på mellom to og et halvt år og fire år.

Høyesterett sa seg enig i vurderingene fra lavere rettsinstanser om at direktøren i selskapet tillot at ferjen var overfylt og godkjente ulovlig renovering for å øke kapasiteten på skipet.

Tidligere er kapteinen som førte ferjen dømt til livstid i fengsel for drap på de over 300 menneskene som mistet livet i ulykken.

Passasjerferjen Sewol kantret og sank den 16. april ifjor. Tapet av over 300 liv utløste landesorg i Sør-Korea, samtidig som mange innbyggere rettet sinnet mot mannskapet og regjeringen til president Park Geun-hye, som fikk kraftig kritikk for redningsoperasjonen.

En video har vist at flere av mannskapet, blant dem kapteinen, evakuerer skipet mens passasjerene blir bedt om å vente i lugarene sine.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.