Saenuri ligger an til å få mellom 118 og 147 av de 300 setene i nasjonalforsamlingen, ifølge en valgdagsmåling fra tre TV-kanaler.

Det største opposisjonspartiet Minjoo ligger an til å få mellom 97 og 128 seter, mens Folkepartiet antas å få mellom 31 og 43 plasser.

– Vi er selvsagt bekymret over valgdagsmålingen, men vi beholder roen inntil det endelige resultatet legges fram, sier Saenuris parlamentariske leder Won Yoo-Chul til den statlige fjernsynskanalen KBS.

Saenuris skjebne er ventet å være klar ved 17-tiden onsdag norsk tid.

Kritikk mot regjeringen

Den politiske makten i Sør-Korea er godt plassert i presidentembetet, og valg på nasjonalforsamling domineres vanligvis av innenrikspolitikk. Men nye provokasjoner fra atommakten i nord har satt sikkerhetspolitikk på agendaen i valgkampen.

Park Geun-hye er på vei inn i sin siste presidentperiode. Økende arbeidsledighet, fallende eksport og urovekkende høy gjeld i sørkoreanske husholdninger har ført til kritikk både av presidenten og hennes regjeringsparti, konservative Saenuri.

Misfornøyde unge

Misnøyen er spesielt sterk blant Sør-Koreas unge. Arbeidsledigheten blant sørkoreanere i alderen 15 til 29 år er rekordhøy, og opposisjonen har prøvd å gjøre valget til en folkeavstemning om Parks økonomiske politikk.

I dag har Saenuri halvparten av de 292 plassene i nasjonalforsamlingen.

Universitetsutdannede Kate Kim (25) sier ledigheten har fått henne og mange av hennes tidligere lite politisk engasjerte venner til å bruke stemmeretten.

– Dette er første gang jeg stemmer. Landet vårt trenger desperat endring, spesielt for unge og arbeidsledige som meg, sier hun. (©NTB)

Les også:

- Det er en bevegelse vi aldri har sett før  

- Kan se oljeprisen i 60 dollar i perioder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert: